detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
21.05.2021 18:40
Віктора Медведчука залишили під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня
Віктора Медведчука залишили під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня
Серед депутатів, котрі виявили бажання взяти на поруки Віктора Медведчука значилися його однопартійці: Нестор Шуфрич, Олег Волошин, Григорій Мамка, Віктор Чорний, Ілля Кива, Юрій Павленко, Юлія Льовочкіна, Юрій Бойко та інші.

Київський апеляційний суд ухвалив рішення залишити під цілодобовим домашнім арештом народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука. 

Згідно з результатами судового засідання, апеляцію зі сторони захисту, що просила звільнити політика з-під домашнього арешту, відхилили.

Бік обвинувачення, що вимагав арешт та заставу в розмірі 300 млн грн також залишився без уваги.

Суд не дозволив взяти нардепа на поруки жодному з 26 його колег по фракції.

Віктор Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня включно.

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Підозру нардепам оголосили 11 травня за трьома епізодами.

Один із них стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

11 травня СБУ проводила обшуки у київському будинку Медведчука та в офісі «ОПЗЖ». Точне місцезнаходження Тараса Козака наразі невідоме, за словами Медведчука, його однопартієць знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Фото: LIGA.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY