detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
20.05.2021 21:24
Російські актори Ігор Петренко, Марія Миронова і Ігор Копилов доповнили перелік осіб, що загрожують нацбезпеці України
Російські актори Ігор Петренко, Марія Миронова і Ігор Копилов доповнили перелік осіб, що загрожують нацбезпеці України
Міністерство культури і інформаційної політики за поданням Служби безпеки України доповнило список осіб, які створюють загрозу національній безпеці ще трьома акторами з Російської Федерації.

До Міністерства культури і інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України про включення в перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Про це повідомила прес-служба Мінкульта.

«11 травня 2021р. СБУ включила в перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, Копилова Ігоря Сергійовича, Петренко Ігоря Петровича і Миронову Марію Андріївну», — йдеться на сайті відомства. Відповідним наказом Мінкульту від 19 травня зазначені особи були включені до переліку.

Процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати «включати» або «не включати» в списки Міністерство культури і інформаційної політики не наділене.Наразі в цьому переліку знаходиться 192 особи, серед яких і російський репер Алішер Валєєв (Моргенштерн). 

Сам Моргенштерн повідомляв, що має намір на початку літа 2021 року перетнути кордон України та виступити з концертами.

У грудні 2020 року СБУ повідомляла на запит Радіо Свобода, що перевіряла російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва) на предмет підстав про недопущення в Україну раніше того року і не виявила причин для відмови йому у в’їзді до країни. Сам Моргенштерн повідомляв, що має намір на початку літа 2021 року перетнути кордон України та виступити з концертами. Це повідомлення російського репера викликало критику в мережі щодо гастролей, які він анонсував у Києві, Харкові і Запоріжжі.

Моргенштерн раніше заявляв у пресі, що не розглядає «кримський ринок» для концертів, бо потім його не впустять на материкову Україну.

У березні 2021 року Україна порушила кримінальну справу проти 23 російських артистів, які незаконно відвідували тимчасово окупований Крим у 2018 році та виступали на відкритті Керченського мосту.

Раніше до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України, потрапили двоє акторів з російського фільму про окупацію Криму. Також Мінкульт за поданням СБУ вніс до «чорного списку» грузинського музичного продюсера Бесаріона Шпетішвілі (Брендона Стоуна).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY