detector.media
20.05.2021 16:30
Зеленський анонсував законопроєкт, який послабить вплив олігархів на медіа
Зеленський анонсував законопроєкт, який послабить вплив олігархів на медіа
Президент відмовився назвати поіменно людей, яких він вважає олігархами.

Президент України Володимир Зеленський під час великої пресконференції повідомив, що наступного тижня буде представлений спеціальний законопроєкт, який має на меті послаблення впливу олігархів на медіа.

«Думаю, цей законопроєкт з’явиться вже наступного тижня. Впливу на мас-медіа, політику, посадовців не буде. Але якщо буде, то ці люди з’являться в спеціальному реєстрі. Тоді цей бізнес втратить частину активів за кордоном, ціна цих активів буде зменшена не завдяки санкціям України, а завдяки появі в законі поняття “олігарх”», – сказав Зеленський.

Президент відмовився назвати поіменно людей, яких він вважає олігархами.  

Також Зеленський не став прямо відповідати на питання, чи буде РНБО запроваджувати санкції проти олігарха та медіавласника Ігоря Коломойського.

Головні заяви Зеленського на великій пресконференції до другої річниці президентства читайте у матеріалі «Детектор Медіа» за посиланням.

15 квітня Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

В колонці для сайту «Фокус» президент Зеленський висловив думку, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY