detector.media
20.05.2021 10:15
Подоляк розповів, як працює «пул блогерів» Офісу президента: Це більше вільна творчість
Подоляк розповів, як працює «пул блогерів» Офісу президента: Це більше вільна творчість
В Офісі президента є департамент, який комунікує з блогерами.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню Телеграф розповів, як працює пул блогерів, які говорять про «позитивні тренди» у внутрішній політиці.

«Безумовно, у нас є кілька піддепартаментів SMM. Припустимо, це департамент, який працює з блогерами. Є мережа блогерів, яка бере на себе функцію озвучування якихось важливих для держави речей. Є більш широка мережа блогерів, скажімо, середньої ланки або навіть нижчої ланки, яка просто на ентузіазмі це підхоплює. У нас є департамент, де працюють технологи, які, в свою чергу, комунікують з ними. Але, природно, це не робиться напряму через Офіс президента», – каже Подоляк.

Подоляк додав, що «фінансується» технологічна сторона процесу, але не сам «творчий процес».

«Якщо людина хоче бути яскравою, навіть якщо вона займається політичним блогінгом, то вона буде яскравою. Їй не треба платити за те, що вона хоче проявити своє "я"...Це, звичайно, більше вільна творчість. Наприклад, для держави важливо, щоб в розмові про Медведчука суспільство розуміло шкідливість такого політичного суб'єкта не з точки зору "вкрав - не вкрав", а з точки зору шкоди його дій для безпеки країни. Ми хочемо, щоб суспільство, яке по-різному все сприймає, отримувало не тільки позицію Медведчука, а й альтернативний погляд на речі. І ось є топ-блогери, які десь поділяють ці позиції, десь симпатизують нам, а в чомусь з ними працюють технологи», – каже радник голови ОП.

За словами Подоляка, є бажання, щоб Кабінет міністрів, правляча фракція і Офіс президента говорили в один голос, бо «є поняття one voice для державної вертикалі».

Також Подоляк зазначив, що є противником роботи з ботами.

«На вирішення цієї проблеми також спрямовані ресурси кіберпідрозділи державних органів. Тому що вона істотно спотворює реальну картину медійного простору. Часто ботами наганяють купу негативних коментарів з позиціями, яких немає в реальному житті, і створюється ілюзія, що в суспільстві існує якийсь нервовий, навіть істеричний надрив по якійсь темі», – підкреслив Подоляк.

У листопаді 2020 року Подоляк повідомив, що Офіс президента створює пул блогерів, які в соціальних мережах говоритимуть про позитивні тренди у внутрішній політиці. Крім того, блогери матимуть можливість приходити до Офісу на зустрічі в форматі off the record.  

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY