detector.media
19.05.2021 13:51
Кримськотатарський дитячий канал Lale отримав фінансування з держбюджету
Кримськотатарський дитячий канал Lale отримав фінансування з держбюджету
Вартість угоди, згідно з результатом закупівель, становить 3 млн грн.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за результатами закупівель підписало угоду з кримськотатарським дитячим каналом Lale на створення та поширення контенту кримськотатарською та за потреби іншими мовами для дитячої аудиторії.

«5 травня було оголошено результати закупівель. Лишалися процедурні моменти, які сьогодні вдало завершено підписанням угоди. Відтепер абсолютно легітимно кошти можуть направлятися на визначені заходи. Попереду в нас ще декілька тендерів, мета яких – надання фінансування ТРК, що мовлять на ТОТ», – зазначив віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Віцепрем’єр Резніков висловив надію, що Верховна Рада зможе переглянути обсяг фінансування, який наразі становить 50 млн гривень на підтримку ТРК, що мовлять на тимчасово окуповані Крим і Севастополь, та окремі райони Донецької і Луганської областей.

Дитячий телеканал Lale входить до медіахолдингу ATR, власником якого є  кримськотатарський бізнесмен і громадський діяч Ленур Іслямов. Канал отримав ліцензію на супутникове мовлення 19 лютого 2013 року. Мовлення Lale почав того ж року в День захисту дітей, 1 червня. Однак після окупації Криму Росією телеканал не отримав реєстрації, згідно з російським законодавством, тому не мав змоги мовити легально у Криму. 18 червня 2015 року Lale відновив мовлення на півострів з Києва.

У лютому 2021 року Мінреінтеграції повідомило, що змінило механізму фінансування телерадіокомпаній, які мовлять на окуповані Росією райони Донецької та Луганської областей й окупований Крим. Фінансування з держбюджету відтепер надаватиметься на конкурсній основі для підвищення ефективності та прозорості використання коштів. 

22 квітня 2021 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосило перший тендер для українських телерадіомовників на територію тимчасово окупованого Криму.

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY