detector.media
19.05.2021 12:01
Зеленський схвалив фінансування для побудови державного мультиплексу МХ–7
Зеленський схвалив фінансування для побудови державного мультиплексу МХ–7
Володимир Зеленський схвалив фінансування проєкту за рахунок кредитів на 490 млн гривень.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який зокрема, вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ–7.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року "Щодо окремих заходів із забезпечення інформаційної безпеки… Указ набирає чинності з дня його опублікування», – повідомляє прес-служба Офісу президента.

Фінансувати проєкт будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони. Гроші підуть на побудову мультиплексу від 10 до 12 каналів, серед них обов’язково мають буди державний канал та суспільний мовник. Комерційні канали будуть допущені до трансляції на підставі конкурсу, який проведе Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

Оператором мультиплексу визначений державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що входить до сфери управління Держспецзв’язку. Планується, що побудову мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Про створення державного цифрового мультиплексу МХ–7 Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України заявила ще 2 березня.

Концерн РРТ отримав можливість для запуску мультиплексу ще рік тому, коли Національна рада з питань телебачення та радіомовлення та УДЦР прорахували та затвердили висновки на 158 частот для цього проєкту. Ці частоти планувалися для державного мультиплексу, а сам концерн не був прописаний як оператор і фактично не мав подібної ліцензії.

За рік Концерн РРТ так і не запустив цей проєкт, бо не знайшов фінансування. Керівник Концерну РРТ Кирило Данилов в інтерв’ю «Детектору медіа» розповідав про пошук приватних інвесторів для цього проєкту.

Чи стане новий державний мультиплекс «Зеонбудом–2», «Детектор медіа» розбирався тут.

Фото: прес-служба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY