detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
18.05.2021 19:58
Жодного правдивого слова: Центр стратегічних комунікацій спростував фейк «Страни»
Жодного правдивого слова: Центр стратегічних комунікацій спростував фейк «Страни»
Стратком викрив черговий фейк сайту Страна.ua, що відомий систематичним поширенням дезінформації з кремлівських методичок.

Фейк з нібито оголошеною МЗС датою повернення українців із сектору Гази сьогодні видала «Страна».

Як повідомив Центр Стратегічних Комунікацій та Інформбезпеки так звана новина не має правдивого підґрунтя. 

Ресурс відомий систематичним поширенням дезінформації з кремлівських методичок. Цей випадок у Центрі назвали «Підривом довіри до українського уряду».

За словами представників Центру, дати повернення українців ще не визначені. Повідомлення про нібито заплановану на завтра, 19 травня, евакуацію не відповідають дійсності. Стратком по поличках розклав фейкову новину «Страни», пояснивши, як ресурс фабрикує фальшивий контент.

Це можна не помітити некритичним оком, але у тексті фейку немає конкретики — хто повідомив, коли, кому. Немає і посилання на відповідне повідомлення. Чому? Бо його не існує, його вигадала «Страна».

Але цитата з міністра Dmytro Kuleba — вичерпна, і більше ніякої інформації з цього питання він на сьогоднішньому брифінгу не давав. 

Твіт речника МЗС Oleg Nikolenko — також справжній і також не містить жодної інформації про дату. Натомість йдеться про підготовку до евакуації 120 українців, серед яких переважно жінки й діти. Мета такої брехні — створити враження, що уряд України нібито неспроможний врятувати своїх громадян з небезпеки, бо у нібито визначений час нічого не відбулось. Насправді жодні плани евакуації ще не затверджені. Українські дипломати разом з міжнародними партнерами продовжують шукати варіанти повернення українців додому і повідомлять про знайдене рішення офіційно.

Раніше MediaSapiens докладно розбирав ключові радянські міфи про Другу світову війну, які культивуються російськими медіа. 

Фото: Центр стратегічних комунікацій

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY