detector.media
18.05.2021 16:04
Київський апеляційний суд призначив розгляд апеляцій на домашній арешт Медведчука
Київський апеляційний суд призначив розгляд апеляцій на домашній арешт Медведчука
Представники пресслужби суду супроводжуватимуть журналістів до зали судового засідання.

Київський апеляційний суд повідомив, що 21 травня о 12:00 розгляне апеляційні скарги на рішення Печерського районного суду Києва, який відправив під домашній арешт народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука.

«Відповідно до вимог КПК України автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду: суддя-доповідач В.М. Лашевич, судді Росік Т.В., Ященко М.А.», – розповіли в суді.

Судове засідання відбудеться в залі № 201. Представники пресслужби Київського апеляційного суду супроводжуватимуть журналістів до зали судового засідання.

Як писав ДМ, 18 травня адвокат Богдан Коваль повідомив, що на рішення Печерського районного суду Києва про домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука подали апеляційну скаргу. Того ж дня Апеляційний суд Києва повідомив, що апеляцію також подав Офіс генерального прокурора.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 13 квітня відправив Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін домашнього арешту Медведчука триватиме до 9 липня 2021 року. Також суд зобов'язав Медведчука здати закордонні паспорти. 14 травня Медведчуку одягли електронний браслет.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що Віктор Медведчук не зможе брати участь у засіданнях парламенту, але залишається нардепом і може виконувати частину своїх повноваження.

Депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука та його однопартійця, нардепа Тараса Козака підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Точне місцезнаходження Тараса Козака наразі невідоме, за словами Медведчука, його однопартієць знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Підозру нардепам оголосили 11 травня за трьома епізодами. Один із них стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Фото: пресс-служба Виктора Медведчука / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY