detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
17.05.2021 21:00
Ткаченко заявив про розблокування будівництва Музею Революції Гідності
Ткаченко заявив про розблокування будівництва Музею Революції Гідності
Національний музей Революції Гідності і німецьке архітектурне бюро «Kleihues+Kleihues» домовилися про передачу музею авторських майнових прав на реалізацію архітектурного проекту на алеї Героїв Небесної Сотні в столиці.

Процес реалізації проекту з будівництва Музею Революції Переваги розблоковано, заявив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на прес-конференції в "Укрінформі".

«На жаль, ситуація з реалізацією музею затягнулася. Але я радий, що сьогодні ми присутні при заході, який фактично розблокує початок проектних, а в подальшому і будівельних робіт по музею», — сказав Ткаченко журналістам.

На процес розблокування будівництва проекту вплинуло німецьке архітектурне бюро «Kleihues+Kleihues».

За словами генерального директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні — Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, далі йде підготовка до тендеру на визначення генерального проектувальника.

Ігор Пошивайло пояснив, що Музей повністю запустять в роботу через п'ять років. З 2022 року можуть почати будівельні роботи, що триватимуть два роки, до відкриття першої черги. У 2026 році весь Музей за прогнозами буде зданий в експлуатацію.

Раніше Національний музей Революції Гідності закликав доєднатись до Всеукраїнського флешмобу #бути_гідним.

Організатори цієї ініціативи прагнули актуалізувати у суспільстві роздуми про те, чому свобода варта того, щоб за неї боротися і захищати її, і чому в нації завжди є небезпека її втратити, опинившись у статусі підкорених і зневажених.

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY