detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
17.05.2021 14:59
Журналіст RegioNews поскаржився до суду на поліцію, яка не відкрила справу через напад охорони очільника Харкова
Журналіст RegioNews поскаржився до суду на поліцію, яка не відкрила справу через напад охорони очільника Харкова
Видання RegioNews також повідомило про напад Комітету з питань свободи слова, який запевнив, що розгляне інформацію про напад на одному з найближчих засідань.

Журналіст RegioNews Ілля Колтунов поскаржився до суд на дії поліції, яка досі не внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані щодо нападу на нього з боку охоронців виконувача обов’язків міського голови Харкова Ігоря Терехова. Про це 17 травня видання RegioNews повідомило «Детектору медіа».

Редакція розповіла, що після нападу Колтунов подав заяву до Холодногірського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції в Харківській області. У RegioNews вбачають у діях охоронців Терехова ознаки порушення ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

«Заяву було зареєстровано в установленому порядку. Проте, попри вимогу Закону внести дані щодо можливого правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин, харківські правоохоронці досі не внесли дані до ЄРДР. На ці дії журналіст поскаржився до суду», – сказали в редакції.

Крім того, RegioNews повідомили про напад Національну спілку журналістів України та Комітет Верховної Ради з питань свободи слова, який запевнив, що розгляне інформацію про напад на одному зі своїх найближчих засідань.

«Редакція RegioNews вважає категорично неприпустимим будь-яке насильство щодо журналістів та будь-який посягання на свободу слова. Вимагаємо провести максимально ретельне, чесне та неупереджене розслідування нападу на журналіста та справедливого покарання винних. Закликаємо колег з інших ЗМІ підтримати наші вимоги забезпечення усім журналістам можливості працювати без насильства з боку представників влади та ризиків для їхнього життя та здоров'я», – додали в RegioNews.

Нагадаємо, 13 травня охоронці виконувача обов’язків міського голови Харкова Ігоря Терехова напали на журналіста видання RegioNews Іллю Колтунова, коли той намагався взяти коментар у очільника міста. Журналіст намагався спитати Терехова, як він збирається увічнювати  пам’ять Геннадія Кернеса й чому «досі нічого для цього не було зроблено». Терехов пішов, а його охоронців заблокували Колтунова й не давали можливості поставити питання. Один із чоловіків намагався вихопити з рук журналіста мікрофон, штовхав його, погрожував і ледь не повалив на землю.

Фото: RegioNews 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY