detector.media
17.05.2021 12:27
Притула провів альтернативні збори партії «Голос», були присутні 120 партійців різних рівнів
Притула провів альтернативні збори партії «Голос», були присутні 120 партійців різних рівнів
Сергій Притула заявив, що готовий очолити партію та взяти на себе відповідальність за «Голос» напередодні нового виборчого циклу.

У суботу, 15 травня, відомий телеведучий і член партії «Голос» Сергій Притула провів збори представників партії, на якому були присутні 120 партійців з різних регіонів України.

За словами Притули, на зборах обговорювали питання удосконалення статуту партії.

«Діючий статут викликає багато нарікань та призвів до тотальної узурпації влади в партії її керівництвом. А «Голос» задумувався, як партія, яка має відображати інтереси усіх партійців та їх громад, а не лише купки обраних. Маю надію, що ті напрацювання, яким ми вчора обговорили та зафіксували, знайдуть своє відображення у оновленому Статуті, який ми проголосуємо на офіційному з’їзді партії. І, відштовхуючись від цього, зможемо провести прозору та демократичну процедуру обрання нового керівництва», написав Притула у Facebook.

Притула додав, що готовий взяти участь в таких виборах та взяти на себе відповідальність за «Голос» напередодні нового виборчого циклу.

Пресслужба партії «Голос» не повідомляла про проведення зборів та постфактум не коментувала його.

Наразі Притула є рядовим членом партії. У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії.

У квітні Притула заявив, що хоче стати новим керівником партії «Голос».  Політик додав, що спробує пришвидшити процес зі скликання з'їзду партії, на якому можуть обрати нове керівництво «Голосу».

За словами Притули, за керівництва Кіри Рудик «партія йде не туди і переживає величезні проблеми».

Очільниця партії «Голос» Кіра Рудик коментуючи заяву Притули про бажання очолити цю політичну силу зазначила, що має високу підтримку патрійців, а «партійна робота – це не виступи у клубах».

Заочна полеміка Притули та Рудик відбулася на тлі внутрішньої кризи у партії, коли низка нардепів фракції «Голос» в Раді звинуватили партійне керівництво в «узурпації влади» та «зачистці незгодних».

Наприклад, нардеп Ярослав Юрчишин заявив, що керівництва партії і фракції може тісно співпрацювати з Офісом президента, що не влаштовує частину партійців. На думку оглядачів, партія «Голос» опинилася під загрозою розколу, адже окремі нардепи фракції вже заявили, що вимагатимуть відставки чинних керманичів «Голосу». 

29 березня низка нардепів фракції «Голос» оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Депутати у заяві звинуватили керівників партії і фракції Кіру Рудик та Ярослава Железняка в тому, що вони використовують «Голос» для «самопіару та підігрування владі».

Фото: Сергій Притула/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY