detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
17.05.2021 12:08
Мелодрами СТБ від мелодрам «України» відрізняються людьми, які їх створюють – генпродюсерка серіалів СТБ
Мелодрами СТБ від мелодрам «України» відрізняються людьми, які їх створюють – генпродюсерка серіалів СТБ
Мелодрами телеканалу СТБ відрізняються від мелодрам телеканалу «Україна», перш за все, людьми, які їх створюють.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» сказала генеральна продюсерка серіального виробництва СТБ Катерина Шевелюк.

«У нас на каналі є свій тип мислення, свій підхід до того, як ми обираємо ідеї, формуємо персонажів, створюємо ситуації, задаємо динаміку. Саме в цьому головна відмінність. Тому що в принципі ми всі ходимо навколо певного набору базових мелодраматичних ситуацій. Але персоналії, люди, які запускають проекти – це і є головна цінність і головна відмінність від інших серіалів ринку в тому ж жанрі», – зауважила вона.

СТБ не практикує фокус-групові дослідження під час створення серіалів, натомість віддаючи перевагу висновкам на основі постаналіза історій, які були в ефірі СТБ і конкурентів.

«З приводу фокус-груп мені здається, що коли показуєш щось людям і кажеш, що їхня думка буде важливою, то вони хочуть виглядати краще, ніж є насправді. Часто вони можуть говорити: У вас такі примітивні сюжети, зробіть же щось нове, є ж Netflix, інший рівень”. А потім усе одно дивляться базові історії, тому що вони архетипічні, близькі їм. Ось чому я вважаю, що фокус-групи не завжди можуть бути найкращим методом дослідження.

Ми намагаємося не прямолінійно трактувати те, що нам говорять глядачі. Тобто замість фокус-груп ми ведемо з ними тривалі бесіди, іноді більш особисті. В ході цих бесід можна зробити набагато цікавіші висновки, ніж показуючи контент і ставлячи прямі запитання про нього. Ми намагаємося зрозуміти їхній спосіб життя, життєвий досвід, як вони ставляться до чоловіка поруч з ними або до того, що чоловіка немає, як вони реагують на якісь життєві ситуації, чи є у них хобі. З цього всього ми робимо висновки і імплементуємо їх у серіали», – додала Катерина Шевелюк.

Нагадаємо, у весняному сезоні посилилася боротьба між топовими телевізійними каналами. У квітні за аудиторією 18–54, 50 тис.+ СТБ був на третьому місці, «Україна» – на четвертому. Одна з основних ліній боротьби за глядачів нині відбувається між «Україною» та СТБ, аудиторії яких дуже подібні за статево-віковими характеристиками.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY