detector.media
17.05.2021 09:07
РНБО повинна реагувати на антиукраїнські меседжі каналів та звернути увагу на «Наш» – Рябошапка
РНБО повинна реагувати на антиукраїнські меседжі каналів та звернути увагу на «Наш» – Рябошапка
На думку ексгенпрокурора, антиукраїнські телеканали несуть більшу загрозу, аніж контрабандисти.

Рада національної безпеки і оборони України має реагувати на антиукраїнські меседжі телеканалів, які підривають національну безпеку та загрожують країні, зокрема – звернути увагу на телеканал «Наш». Про це сказав колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Тому що, можливо, ті меседжі, які вони несуть, якщо вони є явно антиукраїнськими, явно підривають національну безпеку, загрожують країні, то, відповідно, РНБО повинна реагувати. Я думаю, що в такій ситуації робота такого телеканалу несе більшу загрозу, аніж якісь контрабандисти, які вже, можливо, не є тими контрабандистами, які в списку», – зазначив він.

Як писав ДМ, 11 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський повідомив, що закривати телеканал «Наш» не планують

Телеканал «Наш» вийшов в етер 7 листопада 2018 року, його власником став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). «Наш» перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365». Власником ТОВ «Наш 365» є трудовий колектив. 

У березні 2021 року колишній народний депутат та ексмер Харкова Михайло Добкін пов'язав телеканал «Наш» з  олігархом Вадимом Новинським. Мураєв це заперечив. 

Крім того, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Після відключення «каналів Медведчука» найбільше зросли показники у каналу «Наш» – частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів. Показники інформаційного каналу «Україна 24» неможливо оцінити, адже дані по ньому в панелі закриті. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY