detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
17.05.2021 08:00
СТБ фокусується на лінійних глядачах, але в якийсь момент фокус переключиться – генпродюсерка серіалів СТБ
СТБ фокусується на лінійних глядачах, але в якийсь момент фокус переключиться – генпродюсерка серіалів СТБ
При плануванні серіального виробництва телеканал СТБ фокусується на своїх лінійних глядачах, оскільки найбільше доходів отримує саме від лінійного перегляду. Але в якийсь момент цей фокус може переключитися.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповіла генеральна продюсерка серіального виробництва телеканалу СТБ Катерина Шевелюк.

«Під усіх підлаштуватися складно, тому я фокусуюся на наших лінійних глядачах. У якийсь момент наш фокус переключиться – вже зараз ми вивчаємо глядачів, які споживають наш контент на інших девайсах і платформах», – сказала пані Шевелюк.

Коментуючи запитання про серіал «І будуть люди», який СТБ показував минулого року і який не зібрав високих цифр на телебаченні, проте отримав непогані перегляди в інтернеті, Катерина Шевелюк зазначила, що причина може бути в тому, що серіал був спрямований на вужчу аудиторію.

«Можливо, тому і вийшло так, що на телебаченні він зібрав не такі великі цифри, як хотілося б, а ті глядачі, яким він був близький, змогли його побачити в зручний для них час на інших джерелах.

Як показує практика, можна створювати такі історії, які будуть успішні і лінійно, і в YouTube, і на “Телепорталі”, і ще десь. “Спійматі Кайдаша”, “Мама” – захоплюючі історії, які можна споживати і там, і тут. Ось це круто, коли прагнеш створювати для телебачення, але захоплюєш і іншу аудиторію», – сказала генпродюсерка серіалів СТБ.

Нагадаємо, 14 травня відбулася презентація серіалу «Зломовчання». Створенням картини займається кінокомпанія Star Media в партнерстві з хорватською компанією Drugi plan, німецьким дистриб'ютором Beta Film і ОТТ-платформою Oll.tv.

«Зломовчання» – це один із перших в Україні серіалів, який покаже не телеканал, а онлайн-платформа. Це перший такий досвід для Oll.tv і найбільш амбітний і дорогий подібний проєкт на всьому українському ринку: шість епізодів по 250 тис. євро за серію. В Україні серіал планують показати тільки на Oll.tv.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY