detector.media
16.05.2021 15:31
Мінкультури заперечує, що в Україні хочуть заблокувати YouTube-канал Дудя
Мінкультури заперечує, що в Україні хочуть заблокувати YouTube-канал Дудя
Кажуть, ніяких звернень щодо блокування блогу не подавали.

У мережі з'явилися чутки, що в Україні хочуть заблокувати YouTube-канал російського журналіста та блогера Юрія Дудя. Але в Міністерстві культури та інформаційної політики це не підтверджують, пише «Сьогодні».

Анонімний телеграм-канал «Легитимный» 14 травня опублікував «новину», що українська влада нібито звернулася до адміністрації YouTube з вимогою про блокування каналу Юрія Дудя на території України. Таке рішення нібито прийняли через ситуацію навколо інтерв'ю українського блогера Івангая.

«Алгоритм заборони такий же, як був з YouTube-каналами трьох телеканалів (ZIk, "112 Україна" і NewsOne). Вони вважають Дудя носієм офіційної російської пропаганди і блогером, який просуває російські наративи на сусідні країни, в даному випадку Україну, що загрожує нашій інформаційної незалежності. У цей список потрапило ще з десяток російських топ-блогерів», – йшлося у повідомленні анонімного каналу.

Водночас у Мінкультури України надали журналістам «Сьогодні» коментар, що не висували подібних вимог до відеохостингу.

«Міністерство культури та інформаційної політики України не надсилало жодних звернень до відеохостингу YouTube щодо блокування згаданого каналу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, відеоблогер Іван Рудський (псевдонім EeOneGuy, Івангай) звинуватив російського журналіста Юрія Дудя у видаленні з інтерв'ю з ним фрагментів, в яких він розповідає про Голодомор, репресії НКВС і війну Росії проти України. Інтерв'ю опублікували в YouTube 18 березня, проте Іван Рудський вирішив повідомити про вилучення фрагментів лише 2 травня. На думку Рудського, Дудь злякався публікувати повну версію інтерв’ю, побоюючись реакції влади РФ.

Пізніше Дудь виклав вирізаний фрагмент інтерв'ю у мережу.

Фото: ava.md

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY