detector.media
16.05.2021 11:30
США вимагають від Ізраїля забезпечити безпеку журналістів у зоні конфлікту
США вимагають від Ізраїля забезпечити безпеку журналістів у зоні конфлікту
Напередодні ракетний удар Ізраїля зруйнував будівлю, де розміщувались офіси Associated Press та Al Jazeera.

США вимагають від Ізраїлю забезпечити безпеку журналістів після того, як ізраїльські військові зруйнували в Газі багатоповерхівку, де розміщувалися офіси ЗМІ. Про це у Twitter написала прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

«Ми прямо попередили ізраїльтян, що забезпечення безпеки журналістів та незалежних ЗМІ є головним завданням», - заявила Псакі.

Напередодні ВПС Ізраїлю завдали ракетного удару по вежі Аль-Джалал, де знаходилися офіси місцевих і міжнародних ЗМІ в секторі Газа, в тому числі Associated Press і Al Jazeera. Власника будівлі ізраїльтяни заздалегідь попередили про атаку, тож журналістів та всіх інших людей евакуювали. 

7 травня після закінчення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі віруючі палестинці закидали камінням ізраїльських силовиків. Ті застосували гумові кулі, світлошумові гранати і сльозогінний газ. В результаті постраждали близько 200 палестинців. Це дало поштовх для активізації протистояння бойовиків ХАМАС, які контролюють сектор Газа, та Ізраїлю. Палестинці здійснили ракетний обстріл Ізраїлю. Ті відкрили вогонь у відповідь. У Газі вже вбито щонайменше 133 людини, серед них, за даними ЮНІСЕФ, 42 дитини.

Фото: twitter.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY