detector.media
15.05.2021 11:03
Данілов: Залюбки обміняємо Медведчука на українських політв'язнів, якщо буде така можливість
Данілов: Залюбки обміняємо Медведчука на українських політв'язнів, якщо буде така можливість
Нардепа підозрюють у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив про готовність обміняти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука на українських політв'язнів, яких утримує Росія. Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова з Савіком Шустером» у відповідь на питання, чи можливий такий обмін.

«Це рішення ухвалює президент України. Я думаю, що якщо буде така можливість, то ми залюбки це зробимо», – зазначив Данілов.

Як писав ДМ, Офіс генпрокурора планує оскаржити домашній арешт Віктора Медведчука.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. СБУ того ж дня провела обшук у Медведчука. 

Підозру оголосили за трьома епізодами. Один із них стосувався проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь»: начебто нардепи планували вербувати українців у РФ для розповсюдження російської пропаганди. Ще один епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод відбувся у серпні 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Віктор Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора 12 травня. Виступаючи перед журналістами, він пояснив, що приїхав туди, бо «почув, що викликають». Медведчук відмовився коментувати інформацію щодо розграбування національних ресурсів в Азовському морі та передачу РФ секретних даних про військовий підрозділ Збройних Сил України, оскільки ще не читав підозру. Водночас він додав, що «не знає про це родовище» й «не має до нього жодного стосунку». 

13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Після оголошення рішення суду нардеп повідомив журналістам, що його соратник Тарас Козак нібито знаходиться на лікуванні в Білорусі.

Заглавне фото: скріншот YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY