detector.media
14.05.2021 14:14
Охорона очільника Харкова Терехова напала на журналіста RegioNews (ВІДЕО)
Охорона очільника Харкова Терехова напала на журналіста RegioNews (ВІДЕО)
За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста редакція готує заяву до Національної поліції.

Охоронці в.о міського голови Харкова Ігоря Терехова напали на журналіста видання RegioNews Іллю Колтунова, коли той намагався взяти коментар у тимчасового очільника міста.

Інцидент стався у четвер, 13 травня, коли журналіст виконував редакційне завдання і намагався поставити Терехову питання про те, як він збирається увічнювати  пам’ять Геннадія Кернеса й чому «досі нічого для цього не було зроблено».

В.о. мера повернувся до журналіста спиною та пішов геть, а декілька чоловіків кремезної статури – охоронців Терехова заблокували представника ЗМІ, відтісняли його й не давали можливості поставити питання. Один із чоловіків намагався вихопити з рук журналіста мікрофон, штовхав його, погрожував і ледь не повалив на землю.

На вимоги журналіста не перешкоджати його професійній діяльності й надати можливість поставити питання посадовій особі охоронці Терехова не відреагували. 

Редакція RegioNews вважає інцидент нехтуванням правами засобів масової інформації та наступом на свободу слова. Також редакція бачить у діях охорони Терехова ознаки порушення 171 статті Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

За фактом нападу на журналіста та перешкоджання його професійній діяльності редакція готує заяву до Національної поліції.

Фото: RegioNews

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY