detector.media
14.05.2021 12:01
«Мінус Медведчук». Зеленський вважає, що в Україні зменшилась кількість олігархів
«Мінус Медведчук». Зеленський вважає, що в Україні зменшилась кількість олігархів
За словами Володимира Зеленського, Віктор Медведчук був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо на його думку, з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

Відповідну думку президент Зеленський висловив в колонці для сайту «Фокус».

«Вперше за багато років не збільшилася, а зменшилася кількість олігархів. Мінус Медведчук. За допомогою законних інструментів Медведчук був позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно для того, щоб відверто бити по країні і наносити руйнівний шкоди державній безпеці. Будуть ще мінуси, поки всі олігархи не стануть просто великими бізнесменами», – вважає Зеленський.

15 квітня Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету.

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Підозру нардепам оголосили 11 травня за трьома епізодами.

Один із них стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

11 травня СБУ проводила обшуки у київському будинку Медведчука та в офісі «ОПЗЖ». Точне місцезнаходження Тараса Козака наразі невідоме, за словами Медведчука, його однопартієць знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

У лютому 2021 року Україна запровадила проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко санкції за фінансування тероризму.

Також у лютому 2021 року рішенням РНБО були запроваджені санкції проти соратника Медведчука Тараса Козака, які передбачають закриття каналів «112 України», ZIK та NewsOne.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY