detector.media
13.05.2021 16:51
Телеканал «Київ» транслюватиме урочисті заходи до Дня Європи в Україні
Телеканал «Київ» транслюватиме урочисті заходи до Дня Європи в Україні
Цього року День Європи в Україні відзначатимуть у суботу, 15 травня.

Телеканал «Київ» анонсував трансляцію урочистих заходів до Дня Європи в Україні, яка відбуватиметься в комбінованому форматі – онлайн та офлайн.

Цьогорічні Дні Європи відбудуться у межах VII Міжнародного фестивалю мистецтв Anne de Kyiv Fest. Слоган свята цього року – «Дунайський шлях до Європи».

Розпочнеться святкування 15 травня о 8:00 першими в Європі екоперегонами на електроскутерах «Scoot Kyiv», у яких візьмуть участь представники посольств, МЗС та КМДА.

Після цього на Михайлівській площі о 12:30 розпочнеться урочиста церемонія відкриття свята за участю перших осіб міста та держави. Неподалік буде розміщено інформаційні вежі, присвячені країнам-учасникам Дня Європи.

Ввечері, о 21:00, на киян чекатиме симфонічний концерт під диригуванням відомого українського диригента Кирила Карабиця. Під час концерту пролунає світова прем’єра партитури українсько-французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра».

Також із 13 до 16 травня в Києві триватиме Anne de Kyiv Fest – міжнародний фестиваль мистецтв, який організують на Михайлівській площі, на відрізку вулиці Володимирської (від Десятинного провулку до вулиці Десятинної) та вулиці Десятинної зокрема.

«Цікаво, що свято цього року присвячено річці Дунай, адже Україну обрано головою Дунайської комісії – міжнародної міжурядової організації, основними цілями діяльності якої є забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї. До слова, це вперше країна, яка не є членом ЄС, очолює цю європейську міжурядову організацію», – повідомив телеканал.

Також на телеканалі «Київ» до Дня Європи підготували спеціальні репортажі та прямі включення. Телеглядачі зможуть подивитися спеціальні випуски програми KYIV TOUR: про київську Голандію, європейські рекорди Києва, а також разом із Музеєм становлення нації розповідь про українців, що підкорили Європу.

Програма «Київські історії» розповість про те, як сучасна Україна крокує до Європи. В программі «Смак дня» зірка телеканалу «Київ» Ольга Сумська поділиться рецептами приготування страв традиційної національної кухні різних країн Європи.

Водночас на «Радіо Київ – 98 FM» підготували хіт-парад, до якого увійшли ТОП-20 музичних треків, що останнім часом підкорили різні країни. Послухати хіт-парад можна буде на хвилях радіо в суботу, 15 травня, о 12:00 та в неділю, 16 травня, о 16:00.

В Україні 10 травня стартувала інформаційна кампанія до Дня Європи, у межах якої запустили онлайн-марафон #миEUКраїна. Онлайн-марафон #миEUКраїна завершиться 15 травня, коли відзначатимуть День Європи.

Впродовж тижня органи влади ділитимуться в Facebook історіями про те, як вони кожного дня своїми рішеннями втілюють шість базових цінностей Європейського Союзу. Усі історії об’єднають хештегом #миEUКраїна.

Фото: Телеканал «Київ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY