detector.media
13.05.2021 16:59
Кива заважав оператору 24 каналу знімати суд над Медведчуком (ВІДЕО)
Кива заважав оператору 24 каналу знімати суд над Медведчуком (ВІДЕО)
На каналі розповіли, що депутат також висловлював претензії до інших журналістів, мовляв, вони «заважають йому виконувати депутатські повноваження».

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива заважав оператору 24 каналу знімати в Печерському районному суді Києва, який обирає запобіжний захід іншому депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку. Про це повідомив 24 канал.  

У нардепа виникла словесна перепалка з оператором 24 каналу: «Кива: "Я не повинен вашу жо*у бачити". Оператор 24 каналу: "А я не повинен вашу". Кива: "У сенсі? Не заважайте мені працювати"».

На 24 каналі пояснили, що це була реакція Киви на те, що оператор встановлював камеру, аби транслювати засідання суду. Згодом однопартієць Киви Вадим Рабінович сказав, аби той сідав, що й зробив політик.

«Кива ходив по залі суду та висловлював свої претензії працівникам ЗМІ. Нардеп заявляв журналістам, що ті, мовляв, заважають йому виконувати "депутатські повноваження"», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, нардеп Ілля Кива заважав журналістці hromadske Вікторії Рощиній вести стрім з-під будівлі суду, де обирають запобіжний захід Медведчуку, та допустив некоректні висловлювання на адресу журналіста hromadske Богдана Кутєпова. Головна редакторка hromadske Настя Станко повідомила, що редакція планує подавати заяву до поліції через перешкоджання Рощиній.

Фотокореспондент видання «Букви» Ян Доброносов повідомив, що охоронець Медведчука притиснув його ліктем під горло та не пускав до Печерського районного суду Києва. Доброносав сказав, що не планує подавати заяву до поліції. 

Крім того, група невідомих чоловіків створила біля входу до суду живий ланцюг, перекривши доступ до будівлі суду і заважаючи журналістам вести зйомку.

Пресофіцерка Шевченківського управління поліції ГУ НП в місті Києві Анна Зубарєва повідомила, що журналісти поскаржилися правоохоронцям на перешкоджання їх професійній діяльності під Печерським районним судом Києва. Зубарєва не уточнила медіа, представники якого подали заяву до поліції. 

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. СБУ того ж дня провела обшук у Медведчука. Нардепів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. 

Підозру їм оголосили за трьома епізодами. Один із них стосувався проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь»: начебто вони планували вербувати українців у РФ для розповсюдження російської пропаганди. Ще один епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод відбувся у серпні 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Медведчук ввечері 11 травня повідомив, що перебуває в Україні та не збирається ховатися від правосуддя. Однак не уточнив, де саме нині перебуває. 12 травня Оксана Марченко повідомила, що разом з Медведчуком вже повернулася додому. За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном. 

Віктор Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора 12 травня. Виступаючи перед журналістами, він пояснив, що приїхав туди, бо «почув, що викликають». Медведчук відмовився коментувати інформацію щодо розграбування національних ресурсів в Азовському морі та передачу РФ секретних даних про військовий підрозділ Збройних Сил України, оскільки ще не читав підозру. Водночас він додав, що «не знає про це родовище» й «не має до нього жодного стосунку». 

Адвокат Медведчука після візиту до прокуратури повідомив лише про вручення підозри. Офіс генпрокурора, своєю чергою, заявив, що Медведчуку вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Офіс генерального визначив  Медведчука у розмірі трохи більше 300 мільйонів гривеньМедведчук сказав, що в нього немає 300 мільйонів гривень на заставу, бо його рахунки заблоковані через санкції. 

Раніше Медведчук заявив, що в нього немає необхідності користуватися заблокованою карткою, адже є достатньо готівки для купівлі продуктів та інших товарів. За даними журналістів «Схем», грошові активи родини Медведчука у 2020 році зросли вдвічі порівняно з 2019 роком, більшість заощаджень зберігається в російських рублях у білоруському банку. 

Скріншот відео: 24 канал 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY