detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
13.05.2021 11:54
«Радіо НВ» та «Шансон» збільшили частку українських програм, а «Мелодія» зменшила
«Радіо НВ» та «Шансон» збільшили частку українських програм, а «Мелодія» зменшила
Найнижчий показник у радіостанції «Русское радио – Україна». А найменше пісень українською у «Шансону».

У квітні радіостанції виконали мовні квоти. Про це повідомила членкиня Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олена Ніцко під час засідання регулятора 13 травня.

За її словами, обсяг ведення програм українською, згідно законодавства, становить 60%, і всі радіостанції виконали цю квоту.

Сім радіостанцій – «Країна ФМ», «Українське радіо», «Люкс ФМ», «Радіо «Промінь», «Радіо «Культура», «Ретро», «Наше радіо» –  програми 100% ведуться українською мовою.

Найменше україномовних програм, як і минулого місяця,  у радіостанції «Русское радио – Україна» – 65%.

У порівнянні з березнем обсяг ведення програм державною мовою зріс у «Шансон» на 11%, у «Радіо НВ» на 12%, у «Пятница» на 1%. А зменшилась у радіостанції «Мелодія» частка знизилась на 25%.

100% пісень українською звучали  в ефірі «Країна ФМ» і  «Українське радіо». Також  понад 80% україномовних пісень регулятор зафіксував у «Радіо «Культура» та «Радіо «Промінь». Найменше пісень українською в ефірі «Шансону» 39%. Обсяг пісень українською мовою зменшився у «Радіо НВ» на 12% та «Радіо «Культура» на 11%.

Нагадаємо, у березні сім радіостанцій збільшили частку української мови, а «Хіт ФМ», «Русское радио» та «Перець ФМ» – зменшили.

Ілюстрація: Скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY