detector.media
12.05.2021 08:15
Медведчук сказав, що він в Україні та не збирається ховатися
Медведчук сказав, що він в Україні та не збирається ховатися
Однак не уточнив, де саме нині перебуває.

Народний депутата та голова політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук повідомив, що перебуває в Україні та не збирається ховатися від правосуддя. Його заяву пізно ввечері 11 травня опублікувала ОПЗЖ.

«Усе, що відбувається зі мною, є політичною розправою за мою принципову політичну позицію. Заявляю, що я перебуваю в Україні та не збираюся ховатися від правосуддя. Я й надалі братиму участь у законних слідчих діях», – сказав Медведчук

Він вважає, що обшуки в його будинку та офісі були «протизаконними». 

«Справжньою метою проведення цих протизаконних обшуків було, на порушення встановленої процедури, вручити мені сфабриковану за наказом влади підозру в державній зраді», – додав проросійський політик.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. 

Підозру їм оголосили за трьома епізодами. Один із них стосувався проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь»: начебто вони планували вербувати українців у РФ для розповсюдження російської пропаганди. Ще один епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод відбувся у серпні 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном, місце знаходження Віктора Медведчука для вручення йому підозри встановити не вдалось. СБУ того ж дня провела обшук у Медведчука.

Фото: ОПЗЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY