detector.media
11.05.2021 16:53
Міжнародний центр протидії дезінформації співпрацює з «департаментом війни» Офісу генпрокурора
Міжнародний центр протидії дезінформації співпрацює з «департаментом війни» Офісу генпрокурора
За словами очільниці Центру Поліни Лисенко, кооперація очолюваного нею органу з відповідним департаментом має надважливе значення для всієї держави.

Очільниця Міжнародного центру протидії дезінформації Поліна Лисенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» повідомила, що очолюваний нею орган співпрацює з департаментом Офісу генпрокурора з нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту. 

«В системі Офісу генпрокурора є "департамент війни". Саме прокурори цього департаменту здійснюють процесуальне керівництво у провадженнях, пов’язаних зі збройною агресією та конфліктом…Кооперація з цим департаментом має архіважливе значення як для Центру, так і для всієї держави», – зазначила Лисенко. 

За словами Поліни Лисенко, основним завданням Центру є захист інформаційної сфери України та протидія пропаганді та дезінформації.

Також Центр буде активно співпрацювати з правоохоронними органами у тих випадках, коли під час аналізу чи збору інформації виявлятимуть ознаки кримінального правопорушення.

Довідка «Детектор Медіа». Департамент з нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, був створений в структурі Офісу генпрокурора у 2019 році, він займається злочинами, які були вчинені в окупованому Криму та на Донбасі в умовах збройного конфлікту.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. До війни проти України з 2014 року активно залучена і російська пропаганда. 

Скріншот відео: Всеукраїнський Форум Україна 30/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY