detector.media
11.05.2021 15:34
СБУ повідомила, що проводить обшук у Медведчука
СБУ повідомила, що проводить обшук у Медведчука
За даними ZN.UA, слідчі дії проходять у будинку по вулиці Монтажників в Києві.

Служба безпеки України підтвердила «Детектору медіа», що 11 травня проводить обшук у народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука.

Інші деталі в СБУ поки не коментують, однак обіцяють надати їх згодом.

ZN.UA з посиланням на джерела в спецслужбі пише, що слідчі дії проходять у будинку по вулиці Монтажників в Києві, де проросійський політик живе з родиною, поки в його будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт. 

За даним джерела видання, зовнішнє оточення території забезпечує спецпідрозділ СБУ «Альфа». Зокрема, на відповідній території розташовані кілька будівель, обнесених одним парканом.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з ефіру.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. 

Санкції проти Марченко і Лавренюк ввели через володіння заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Також РНБО ухвалила рішення повернути у держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», продаж якого пов’язували із оточенням Віктора Медведчука. Нафтопроводом користувалися іноземні компанії, якими володіють громадяни України. При цьому ніякої приватизації не проходило.

11 березня ДБР розпочало розслідування щодо Медведчука та Козака в межах кримінального провадження за ч. 1. ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Також ДБР відкрило кримінальне провадження про держзраду щодо Медведчука і Козака. Детальніше про санкції України проти Медведчука читайте у матеріалі.

7 квітня генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що всі справи, у яких фігурує Медведчук матимуть логічне завершення, але підозр поки немає. 23 квітня вона заявила, що бачить перспективу отримання Віктором Медведчуком тюремного терміну у справі про контрабанду нафтопродуктів. 

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY