detector.media
11.05.2021 11:01
В Україні можна відзначати 8 і 9 травня, це вдала практика – очільник Інституту нацпам'яті
В Україні можна відзначати 8 і 9 травня, це вдала практика – очільник Інституту нацпам'яті
За словами Антона Дробовича, рішення встановити дві святкові дати є «двічі вдалим».

Очільник Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович в етері політичного токшоу «Зворотний відлік» на Суспільному заявив, що в Україні можна відзначати як 8-ме, так і 9 травня.

«В Україні є 8 травня, будь ласка, 8-го йдіть на могили, вшановуйте ветеранів. Є 9 травня, будь ласка, 9-го йдіть, несіть квіти. Тільки не політизуйте це», – закликав Дробович.

Він вважає, що рішення встановити дві святкові дати є «двічі вдалим», про що свідчить статистика.

«Ми подивилися статистику цього року. На один відсоток зменшилось прихильників (святкування) 9 травня. На 2 відсотки збільшилось прихильників обох днів. Але за рахунок чого? Зменшилось прихильників за рахунок виключно 8 травня. І збільшилась кількість байдужих. Можна відзначати 8 і 9 травня. І давайте цінувати цей вибір», – наголосив Дробович.

В Україні 8 травня відзначають День пам'яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

За даними спільного опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова, 72% українців підтримують святкування дня перемоги над нацизмом 9 травня, і лише 8% вважають правильним відзначати лише день пам'яті та примирення. 

Фото: Український католицький університет UCuniversity/Anton Drobovych/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY