detector.media
11.05.2021 09:47
Мінкульт розглядає варіанти блокування сигналу з окупованих територій і Росії
Мінкульт розглядає варіанти блокування сигналу з окупованих територій і Росії
За словами міністра Олександра Ткаченка, йдеться не тільки про ефірний сигнал, а й про роботу з інтернет-провайдерами, з деякими кабельними провайдерами.

Міністерство культури й інформаційної політики України розглядає варіанти блокування сигналу з окупованих територій Донбасу і Криму, повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода міністр Олександр Ткаченко.

«Ми зараз завершуємо напрацювання плану заходів. Це, по-перше, розширення мовлення нашого, особливо в територіях прикордонних, розширення, власне, мовлення «Зеонбуду», варіанти, яким чином можна реагувати та протидіяти розповсюдженню сигналу з Криму та окупованої території Донбасу та і самої Росії на українські території», – сказав Ткаченко.

За його словами, йдеться не тільки про ефірний сигнал, а й про роботу з інтернет-провайдерами, з деякими кабельними провайдерами.

«Тобто зараз напрацьована база, скільки, власне, ми всього цього «добра» бачимо у нашому просторі. І цей план заходів ми будемо подавати в Кабмін, в РНБО для того, щоб він був затверджений і виглядав не як спорадичні рішення, а як системний підхід, який має на меті не тільки додаткові інвестиції в цю сферу з боку держави, але й покроковий план дій для того, щоб, по-перше, українське бачили більше і легше, і для того, щоб, по-друге, російської пропаганди на цих теренах було менше», – заявив міністр.

Віце-прем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що через згортання аналогового сигналу без українського ефірного мовлення залишились 30-40% населення прикордонних з РФ регіонів, та територій, прилеглих до зони конфлікту на сході України. 

1 квітня 2021 року було відновлено трансляцію чотирьох телеканалів Суспільне мовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією, зокрема у Сумській, Харківській і Чернігівській областях.

За даними квітневого моніторингу Кримської правозахисної групи, на півдні Херсонської області у восьми населених пунктах мовить лише російське ТБ.  

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY