detector.media
11.05.2021 08:51
На Takflix вийшов документальний фільм «Інший Челсі»
На Takflix вийшов документальний фільм «Інший Челсі»
Стрічка доступна мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Документальний фільм «Інший Челсі», німецького режисера Якоба Пройсса, вийшов в онлайн-кінотеатрі Takflix.com. Про це 10 травня повідомив Takflix.

Стрічка доступна мовою оригіналу (англійська, російська, українська) з українськими субтитрами.

Режисер Якоб Пройсс був міжнародним спостерігачем на Донбасі під час Помаранчевої революції. Він звернув увагу на те, яку важливу роль відіграє футбольний клуб «Шахтар» та його президент Ринат Ахметов для донеччан.

Фільм розповідає про донецькі реалії середини двотисячних. Зарплати – мізерні, захистом у напівзруйнованих шахтах слугують ікони при вході, а люди скаржаться на корупцію і результати виборів. На тлі цього місцеві чиновники їздять на виставки в Дубай та розповідають, як хочуть бути близькими до народу. Усіх їх так чи так об’єднує футбольний клуб «Шахтар». Хтось за нього вболіває, а хтось – використовує як політичну зброю.

Прем’єра «Інший Челсі» відбулася 2010 року на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі. Стрічка здобула звання найкращого документального фільму на кінофестивалі Макса Офюльса у 2011 та приз глядацьких симпатій на «11mm Festival».

Фото: Takflix

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY