detector.media
10.05.2021 18:42
«Український музичний альянс» хоче встановити роялті для радіостанцій через суд
«Український музичний альянс» хоче встановити роялті для радіостанцій через суд
Позов УМА має намір подати у травні.

«Український музичний альянс» (УМА) планує встановити тарифи роялті за суміжні права для радіостанцій через суд. Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав Павло Калениченко, керівникУМА.

«Ми готуємо позов щодо встановлення тарифу через суд. На жаль, цей процес складний, він потребує суттєвої кількості економічних та маркетингових досліджень, але ми вже на фінальній стадії. Сподіваюсь, що вже у травні ми зможемо подати позов про встановлення тарифів для радіо», - сказав він.

Нагадаємо,  Організація колективного управління (ОКУ) — це посередник між користувачами та авторами. Ці організації мають зібрати винагороду за використання авторських та суміжних прав у різних сферах, розподілити її та віддати українським та іноземним авторам і правовласникам: музикантам, письменникам, художникам тощо. За законом «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», ухваленим у 2018 році, збирати роялті в кожній сфері мають ОКУ, акредитовані в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. У медійній сфері до кінця 2020 року були лише дві акредитовані міністерством організації — КАМП і УМА.

Радійники з УМА не дійшли згоди щодо тарифів роялті. Відповідно до ухваленого влітку 2020 року закону, якщо індустрія не домовляється зі своєю ОКУ, сторони намагаються визначити тариф через суд. Поки що судові процеси не почалися.

Фото: з особистого архіву Павла Калениченка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY