detector.media
04.05.2021 18:32
Хай буде з вами сила! 4 травня кіносвіт відзначає день «Зоряних війн»
Хай буде з вами сила! 4 травня кіносвіт відзначає день «Зоряних війн»
Дату обрали через відому фразу із фільму — May the Force be with you (нехай буде з тобою сила), яку дехто із шанувальників трактує як «May the fourth be with you», яка означає — нехай буде з тобою четверте травня.

Сьогодні, 4 травня, відзначається день однієї із найуспішніших кінофраншиз «Зоряні війни», яку оцінюють в близько 68 мільярдів доларів. Її автор — американський режисер Джордж Лукас, який задумував, що «Зоряні війни» матимуть 9 епізодів, йдеться у відеоролику про «космічну оперу», який підготувало Hromadske.

За задумкою режисера, дев’ять епізодів мали бути присвячені історії Люка Скайвокера. Перший із них вийшов ще у 1977, проте після того, як Джордж Лукас продав свою студію корпорації Disney у 2012 році, він більше не бере участі у створенні «Зоряних війн».

Сага розповідає про конфлікти та війни в «далекій-далекій галактиці». Основна сага, з якої все починалося, розповідає історію роду Скайвокерів — Енакіна, його дітей Люка і Леї та інших

День «Зоряних війн» відзначають саме 4 травня через те, що найвідомішою цитатою з фільму вважається  фраза «May the Force be with you» (нехай буде з тобою сила), яка дещо схожа за звучанням на іншу — «May the fourth be with you» (нехай буде з тобою четверте травня, де fourth – четвертий і May – травень). 

Як пишуть Букви, у 2005 році режисера Джорджа Лукаса попросили озвучити цю знамениту цитату в одному з інтерв’ю. Фразу «May the force be with you» синхронний перекладач на німецьку мову переклав як «Am 4. Mai sind wir bei Ihnen», що означає «ми будемо з вами 4 травня». Перше святкування цього дня відбулося в Канаді в 2011 році. Свято супроводжувалося костюмованою ходою, відео та шоу-програмою.

Нагадаємо, національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV підписав нову угоду з голлівудською кіностудією Walt Disney Company. Вона відкриває доступ до ексклюзивних фільмів після прем’єр у кінотеатрах в межах підписки без доплат. Також абоненти сервісу зможуть дивитися сагу «ЗОРЯНІ ВІЙНИ», фільми всесвіту Marvel та інші культові стрічки.

Фото: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY