detector.media
04.05.2021 12:34
У Харкові після операції та пневмонії померла відома журналістка Маруся Васильєва
У Харкові після операції та пневмонії померла відома журналістка Маруся Васильєва
Друзі Васильєвої припускають, що її можна було врятувати, якби у медзакладі своєчасно вжили реанімаційних заходів.

У Харкові 2 травня померла відома українська журналістка та блогер Маруся Васильєва. Про це повідомляє Суспільне.

Васильєвій стало зле наприкінці квітня, коли вона звернулася по допомогу до 2 міської лікарні. 24 квітня журналістка повідомила, що її прооперували після апендициту, що мав ускладнення на печінку, також у неї виявили цукровий діабет. Лікування тривало, однак виникла пневмонія.

Васильєву перевели з одного відділення медзакладу до іншого зі швом та температурою 39, яка трималася майже тиждень, розповіла Суспільному знайома з Марусею Леонора Григорян-Гохлернер. На її думку, медики «могли бути активнішими», хоча пацієнтка не нарікала.

«Маруся вважала, що все нормально, ну дуже холодно в палаті, що ж... закутатися у дві ковдри», – говорить Леонора.

За словами Леонори, друзі почали шукати місце з киснем у ковідній реанімації, через волонтерів отримали телефон керівництва обласного департаменту охорони здоров'я, але не встигли – Васильєва померла.

Чи усе належне робили у медзакладі для порятунку пацієнтки, Суспільне намагалося з'ясувати за телефонами лікарні №2, речника міської ради Юрія Сидоренка, заступниці мера Харкова з питань охорони здоров'я Світлани Горбунової-Рубан. У вихідний день 3 травня на дзвінки та повідомлення Суспільного вони не відповіли.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк відповів Суспільному, що прокоментує щойно матиме усю інформацію.

«З'ясують наші фахівці всі обставини і прокоментую», – відповів Черняк.

Ситуацію з лікуванням Марусі Васильєвої у соцмережах обговорюють представники громадських організацій Харкова. Волонтерка Олена Шержукова вважає, що лікарня не змогла забезпечити достатній рівень безпеки, «найгірше те, що за це ніхто не відповість».

Вона не виключає, що звертатиметься з цим питанням до медзакладу та посадовців. У Марусі Васильєвої залишився незрячий батько та двоє синів.

15 травня Марусі мало виповнитися 48. Друзі та колеги через соцмережі збирають кошти на допомогу родині Васильєвої.

Маруся Васильєва співпрацювала з харківським виданням АТН, із сайтами Гордон та «Домашний очаг».

Фото: Леонора Григорян Гохлернер/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY