detector.media
03.05.2021 17:11
Посольство США у День свободи преси закликало до правосуддя у справах Шеремета, Гонгадзе та інших журналістів
Посольство США у День свободи преси закликало до правосуддя у справах Шеремета, Гонгадзе та інших журналістів
Прес-аташе посольства США в Україні Деніел Лангенкемп записав відеозвернення до Всесвітнього дня свободи преси.

Відеозвернення опубліковано на сторінці Посольства США у твіттері. 

У своїй промові прес-аташе Деніел Лангенкемп наголосив, що незалежні ЗМІ відіграють «важливу роль у захисті демократії, надаючи громадськості точну інформацію, яка дозволяє боротися з корупцією, чинити опір порушенням права людини і робити усвідомлений вибір щодо долі своєї країни». 

«У Всесвітній день свободи преси Сполучені Штати засуджують погрози, переслідування і насильство стосовно журналістів та працівників засобів масової інформації. Ми закликаємо до здійснення правосуддя щодо журналістів, таких як Павло Шеремет, Георгій Гонгадзе, Вадим Комаров та інших», – сказав він. 

Як повідомляє «Голос Америки», раніше з заявою з нагоди Всесвітнього дня свободи преси виступив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він наголосив, що репресивні уряди використовують пандемію, щоб посилити утиски журналістів і навів дані Комітету захисту журналістів (CPJ) про те, що в 2020 році кількість журналістів, вбитих за їхню діяльність, подвоїлась. Найбільшу кількість таких вбивств зареєстровано в Мексиці та Афганістані. А кількість ув'язнених за свою діяльність журналістів сягла рекордної позначки. Більшість таких ув’язнень минулого року сталась в КНР, Туреччині та Єгипті.

Також Ентоні Блінкен згадав, що утиски незалежної журналістики прямо зараз чинить Росія, у тому числі й на «Радіо Свобода».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY