detector.media
02.05.2021 15:02
Великобританія пропонує G7 разом створити механізм швидкої протидії російській дезінформації
Великобританія пропонує G7 разом створити механізм швидкої протидії російській дезінформації
Росія навпаки звинувачує захід в «антиросійській істерії».

Великобританія пропонує країнам «Великої сімки» (G7) разом створити механізм швидкої протидії російській пропаганді та дезінформації. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб в інтерв'ю агентству Reuters.

«Коли ми бачимо, як там публікують цю брехню та пропаганду чи фейкові новини, ми можем не просто окремо, а зібратись разом, щоб надати спростування та, чесно кажучи, надати правду для жителів Росії, Китаю або по всьому світу», – сказав Рааб.

За його словами, Росія та Китай намагаються посіяти недовіру на Заході, чи то шляхом поширення дезінформації на виборах, чи то через поширення брехні про вакцини проти COVID-19. Аналогічну думку мають служби безпеки в США та Євросоюзі.

Росія заперечує, що вона втручається у справи інших країн, і каже, що Захід «охоплений антиросійською істерією». Китай заявляє, що західні лідери мають «постімперський спосіб мислення», що змушує їх відчувати, що вони можуть діяти як глобальні поліцейські.

Нещодавно Великобританія визначила Росію найбільшою загрозою її безпеці, хоча вона розглядає Китай як найбільший довгостроковий виклик у військовому, економічному та технологічному плані.

Раніше в ЄС заявили, що Росія поширює дезінформацію про західні вакцини.

Фото: twitter.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY