detector.media
02.05.2021 13:04
Співучаснику вбивства журналіста Веремія оголосили нову підозру
Співучаснику вбивства журналіста Веремія оголосили нову підозру
Підозрюють, що він тероризує інших в'язнів.

Співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія – Юрію Крисіну – в колонії оголосили нову підозру. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що Крисін, який відбуває п'ятирічний термін ув'язнення, начебто тероризує інших в'язнів.

«Оперативники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області спільно з колегами-правоохоронцями задокументували неправомірну діяльність чотирьох в’язнів виправної колонії. Встановлено, що організував протиправну діяльність «кримінальний авторитет» на прізвисько «Шкаф». 48-річний чоловік неодноразово був засуджений за вчинення майнових злочинів і злочинів проти життя та здоров’я громадян. У спільники взяв двох так званих «смотрящих» за установою та окремою її частиною і ще одного ув’язненого», – йдеться в повідомленні поліції.

Речниця департаменту Наталія Калиновська підтвердила hromadske, що в повідомленні йдеться саме про Крисіна.

Слідство встановило, що Крисін та його соратники змушував кількох в'язнів дотримуватися «злодійських законів», підкорюватися злочинному впливу, конфліктувати з адміністрацією установи та збирати кошти в так званий «общак». Для «переконливості» їх побили. Чотирьом фігурантам повідомили про підозру за ст. 392 Кримінального кодексу України (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань). Якщо вину доведуть, їм можуть додати 10 років то термінів покарання.

Нагадаємо, журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий «тітушками» і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Слідчі впевнені, що стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст, витягував його з машини та бив Павло Бялай. Ще одним нападником, який бив журналіста, виявився спортсмен Юрій Крисін. У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми.

Верховний суд 10 вересня 2019 року підтвердив вирок у вигляд позбавлення волі строком на п’ять років Юрію Крисіну. Суд не задовольнив касаційну скаргу адвокатів Юрія Крисіна, які просили залишити в силі вирок Шевченківського райсуду Києва, яким їхнього підзахисного було засуджено умовно.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY