detector.media
30.04.2021 21:34
«Ланет» відключив канали StarLightMedia через ремонтні роботи
«Ланет» відключив канали StarLightMedia через ремонтні роботи
У Сєвєродонецьку канали медіагрупи провайдер зможе включити тільки якщо матиме повноцінну угоду. Однак підписувати договір на «старих умовах» власник «Ланету» не готовий. Угоду щодо Сєвєродонецька з «1+1» провайдер відкликав.

Провайдер «Мережа Ланет» відключив канали StarLightMedia 30 березня через ремонтні роботи. Про це у коментарі «Детектор медіа» розказав власник провайдера Віктор Мазур.

За його словами, угода дозволяє це робити.

«Ми ремонтували обладнання та замінювали певні блоки у центральних станціях. Так ми готувались до відключення каналів StarLightMedia, яке плануємо зробити о 00.00. Згідно угоди, ми маємо право робити такі роботи і відключати канали до 2 днів. Тому ми нічого не порушили. Схоже медіагрупа вирішила зробити піар на наших ремонтних роботах», – зазначив Віктор.

Щодо інформації медіагрупи про те, що вона направила провайдеру пропозицію щодо подальшої ретрансляції в місті Сєвєродонецьк,  Віктор Мазур вважає, що наразі не має достатніх правових підстав для включення каналів.

«Нині ми отримали пропозицію нібито від StarLightMedia з невідомого мейлу про те, що вони готові до 31 травня надавати сигнал. Але ж це не документ, нам потрібен документ. Адже ми боїмось, що це буде  пастка: ми без договору включимо канали, а StarLightMedia потім подасть на нас до суду. Ми включемо канали SLM коли у нас будуть правові підстави. Це коли буде повноцінна угода. По листах з невідомого мейла, невідомо ким підписаного листа, ми включати канали не будемо», – сказав він.

Також він додав що «Ланет» відкликав свою угоду щодо Сєвєродонецька з «1+1»: «Контракт по Сєвєродонецьку, як я і казав ми підписувати на старих умовах не будемо. Угоду з «1+1» ми відкликали. Це була технічна помилка нашої співробітниці». Як вже повідомляв «Детектор медіа»,  на початку тижня «1+1 медіа» повідомила, що отримала позитивну відповідь щодо договору та скан-копію підписаних ТОВ «Ланет Мережа» документів. Після отримання оригіналів документів  група мала намір фіналізуємо процес, підписавши договір у відповідь.

За його словами, станом на 1 травня у «Мережі Ланет» є три діючі контракти з медіагрупами «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер». Угода з StarLightMedia завершується сьогодні о 00.00.

Нагадаємо, 30 квітня StarLightMedia заявила, що негайно відкликає права на ретрансляцію телеканалів ICTV, СТБ, «Новий канал», ICTV Ukraine, «ОЦЕ», М1 та М2 у ТОВ «Мережа Ланет» у зв’язку з «істотним порушенням договору». А саме припиненою ретрансляцією згаданих каналів.

Історія конфлікту 

У березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці. За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади.

Керівник дивізіону «PayTV&Digital» StarLightMedia Микола Фаєнгольд в інтерв'ю «Детектор Медіа» назвав конфлікт з «Ланетом» бізнес-суперечкою, навколо якої є «багато інформаційних маніпуляцій і фейків».

У свою чергу, директор зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Федір Гречанінов заявив, що медіагрупа не хоче продовжувати стосунки з провайдерами, які займаються демпінгом та андерепортингом.  

«Ланет» відкинув звинувачення у андерепортингу та демпінгу і вважає, що конфлікт з медіагрупами спричинений бажанням останніх показово «покарати» провайдера.

Ілюстрація: «Мережа Ланет» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY