detector.media
30.04.2021 10:23
StarLightMedia висловила недовіру правлінню ІнАУ
StarLightMedia висловила недовіру правлінню ІнАУ
На думку медіагрупи, ІнАУ розпочала кампанію щодо захисту інтересів лише одного із своїх членів.

Медіагруппа StarLightMedia направила листа про упередженість дій правління Інтернет асоціації України, щодо бізнес-спору між «Мережа Ланет» та StarLightMedia. Про це говориться в пресрелізі медіагрупи.

«StarLightMedia, починаючи із 2010 року, є членом ІнАУ і згідно з положенням Статуту Асоціації володіє повним переліком прав щодо участі в її управлінні. У ситуації що склалася, Асоціація, дізнавшись про конфлікт, який зачіпає інтереси двох членів ІнАУ, на нашу думку, була зобов’язана, у межах своїх повноважень, розпочати двостороннє врегулювання конфлікту та отримати/врахувати пояснення й іншої сторони», – говориться в заяві медіагрупи.

StarLightMedia стверджує, що позицію медіагрупи залишено поза увагою.

«Отримавши пояснення ТОВ «Мережа Ланет», ІнАУ розпочала кампанію щодо захисту інтересів лише одного із своїх членів. Так, звернувшись із листами до уповноважених осіб держави та голови Антимонопольного комітету України дала зрозуміти, що, у межах своїх повноважень, виступає представником та захисником інтересів одного із членів Асоціації, а саме: ТОВ «Мережа Ланет», – стверджує StarLightMedia.

Це, на думку медіагрупи, змушує «засумніватися у прозорості та добросовісності діяльності правління ІнАУ та виконання її членами своїх повноважень».

«Слід наголосити, що одними із членів правління ІнАУ на сьогодні є: Мазур В.О. – кінцевий бенефіціарний власник юридичної особи, засновника ТОВ «Мережа Ланет» та Лева С.Д. – заступник директора ТОВ «Ланет Телеком», кінцевим бенефіціарним власником якого також є уже згаданий Мазур В.О…Враховуючи статус осіб, які є членам правління ІнАУ, виникають обґрунтовані підозри, чому Асоціація не докладає зусиль задля вирішення конфлікту, упереджено розглядає ситуацію лише зі сторони ТОВ «Мережа Ланет», та виступає представником та захисником лише останнього, а думку та пояснення звичайних членів Асоціації, таких, як StarLightMedia навіть не запитано. Важливо відзначити, що одним із положень регламенту роботи правління ІнАУ є етика її членів, відповідно до якої, член правління не має права використовувати своє положення в ІнАУ в особистих або комерційних цілях», – говориться у заяві медіагрупи.

Також у StarLightMedia «складається враження, що правління не діє в інтересах ІнАУ та своїх членів, адже останній з’їзд та обрання керівництва було два роки тому, що також ставить під сумнів діяльність правління та рішення прийняті начебто від імені всієї Асоціації».

Історія конфлікту 

У березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці. За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади.

Керівник дивізіону «PayTV&Digital» StarLightMedia Микола Фаєнгольд в інтерв'ю «Детектор Медіа» назвав конфлікт з «Ланетом» бізнес-суперечкою, навколо якої є «багато інформаційних маніпуляцій і фейків».

У свою чергу, директор зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Федір Гречанінов заявив, що медіагрупа не хоче продовжувати стосунки з провайдерами, які займаються демпінгом та андерепортингом.  

«Ланет» відкинув звинувачення у андерепортингу та демпінгу і вважає, що конфлікт з медіагрупами спричинений бажанням останніх показово «покарати» провайдера.

Ілюстрація: StarLightMedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY