detector.media
29.04.2021 10:28
«Мережа Ланет» про конфлікт з медіагрупами: У приватних перемовинах вони називають нас «сакральною жертвою»
«Мережа Ланет» про конфлікт з медіагрупами: У приватних перемовинах вони називають нас «сакральною жертвою»
«Мережа Ланет» прокоментувала заяву «Медіа Групи Україна» про те, що медіагрупа не хоче продовжувати стосунки з провайдерами, «які займаються демпінгом та андерепортингом».

«Ланет» відкинув звинувачення у андерепортингу та демпінгу і вважає, що конфлікт з медіагрупами спричинений бажанням останніх показово «покарати» провайдера. Про це говориться у відповіді провайдера на інтерв'ю «Детектор Медіа» з директором зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Федором Гречаніновим.

Коментуючи конфлікт з медіагрупами «Ланет» стверджує, що у приватних перемовинах їх представники називають провайдера «сакральною жертвою, яка має понести показове покарання».

«А робиться це для того, щоб інші провайдери навіть не думали заважати медіагрупам підминати під себе ринок та проводити диктат. А це, власне, неминуче знищує як самих гравців, так і ринок телебачення. І першими у їх списку є такі незручні компанії, як Ланет», – стверджує провайдер.

Також провайдер відкинув звинувачення у андерепортингу (заниження провайдером даних про кількість його абонентів) та демпінгу (продажі за заниженими цінами), стверджуючи, що «регулярні тарифи Мережі Ланет завжди були і залишаються вищими від ринкових».

Раніше в інтерв’ю «Детектор медіа» директор зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Федір Гречанінов заявив, що медіагрупа не хоче продовжувати стосунки з провайдерами, які займаються демпінгом та андерепортингом.  

На уточнююче запитання, чи йдеться про акцію «Лютий GIG», Гречанінов зазначив, що хотів би узагальнити проблему, бо вона, на його думку стосується різних гравців ринку:

«Ми говоримо про кейс «Ланету» тільки тому, що вони почали голосно про це казати, але це не особливий випадок. Адже такі скарги ми маємо постійно від різних гравців і з різних регіонів. Гравці ринку розказують нам, що хтось знижує ціни, а інші не можуть за таких умов витримати конкуренцію та розвиватись», – підкреслив Гречанінов.

У свою чергу, керівник дивізіону «PayTV&Digital» StarLightMedia Микола Фаєнгольд в інтерв'ю «Детектор Медіа» назвав конфлікт з «Ланетом» бізнес-суперечкою, навколо якої є «багато інформаційних маніпуляцій і фейків».

Історія конфлікту 

У березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці. За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Однак ще восени 2020 року медіагрупи встановили рівень інфляції на 2021 рік для провайдерів 30% і висунули вимогу щодо зростання вартості найдешевшого пакету для абонентів до 99 гривень.

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади.

19 квітня «1+1 медіа» повідомила, що готова прийняти пропозицію «Мережі Ланет» щодо укладення окремого ліцензійного договору про надання невиключних суміжних прав на розповсюдження телеканалів групи у місті Сєвєродонецьк з 19 травня 2021 року. 

Однак провайдер «Мережа Ланет» заявив, що не готовий підписувати нову угоду зі «1+1 медіа» на тих умовах, які зараз оскаржуються у суді.

Ілюстрація: Гігабітна Мережа Ланет/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY