detector.media
27.04.2021 18:20
У конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ переміг Владислав Берковський
У конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ переміг Владислав Берковський
Загалом на фінальному етапі на посаду претендували 12 кандидатів.

У конкурсі на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду переміг Владислав Берковський. Про це повідомляє «Суспільне».

Засідання Наглядової ради УКФ з конкурсного добору на посаду виконавчого директора відбулося 27 квітня, його транслювали на YouTube-каналі «Укрінформ». На засіданні виступив кожен із 12 кандидатів.

Берковський під час свого виступу зазначив, що дуже важливим є налагодження чіткої комунікації між дирекцією та наглядовою радою, між самим УКФ та органами виконавчої влади та між УКФ і суспільством, передає «Укрінформ». За його словами, потрібно більше поширювати інформацію про установу, про її діяльність, про засади та вимоги, які ставляться, а також важливим є поширення досвіду та інформації на регіональному рівні.

Владислав Берковський переміг за підсумками відкритого голосування.

«Шість голосів набрав Берковський Владислав, два голоси набрала Ірина Осадча. За підсумками голосування ми маємо переможця конкурсу – Владислава Берковського», – сказала голова наглядової ради УКФ Лариса Мудрак.

Наглядова рада УКФ також ухвалила звернутись до Міністерства культури та інформаційної політики, щоб у нового виконавчого директора був випробувальний термін.

Нагадаємо, 8 лютого 2021 року УКФ повідомив, що у виконавчої директорки Українського культурного фонду Юлії Федів, яка обіймала цю посаду з 2018 року, завершився контракт. Вона продовжить виконувати свої обов’язки поки проводять конкурс. Того ж дня Наглядова Рада УКФ оголосила конкурс на посаду виконавчого директора установи. 

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли тривав прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планувала переобратися Юлія Федів.

УКФ відповів на звинувачення у непрозорості фінансування проєктівНа думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а отже посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

17 березня міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що аудиторська перевірка УКФ не повинна впливати на вибори виконавчого директора установи.

Виконувачка обов'язків директора Українського Культурного Фонду Юлія Федів не брала участі в конкурсі на посаду виконавчого директора.

24 березня 2021 року Наглядова рада УКФ не змогла проголосувати за нового виконавчого директора інституції під час першого конкурсу. Жоден претендент на посаду не набрав більшості голосів. 

29 березня Наглядова рада УКФ оголосила другий конкурс на посаду виконавчого директора. Виконувачкою обов'язків виконавчого директора УКФ призначили Ірину Осадчу.

7 квітня коаліція «Реанімаційний пакет реформ» закликала Наглядову раду Українського культурного фонду обирати виконавчого директора у відкритий та прозорий спосіб, або скласти повноваження.

10 квітня голова Наглядової ради Українського культурного фонду Михайло Захаревич, якого призначили на цю посаду лише в січні 2021 рокусклав повноваження за власним бажанням. Замість нього Наглядову раду очолила Лариса Мудрак.

Фото: Владислав Берковський/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY