detector.media
27.04.2021 10:24
У Росії кореспондента «Дождя» затримали через участь в акції на підтримку Навального, на якій він працював як репортер
У Росії кореспондента «Дождя» затримали через участь в акції на підтримку Навального, на якій він працював як репортер
Поліція прийшла додому до Олексія Коростельова.

У Росії 27 квітня затримали кореспондента телеканалу «Дождь» Олексія Коростельова через участь в акції на підтримку Олексія Навального 21 квітня. Він висвітлював протест як журналіст – мав редакційне завдання, прескарту й жилет з написом «Преса». Про це повідомив телеканал.

Поліція прийшла додому до Коростельова близько 7 ранку та забрала його до відділку для складання протоколу за «участь в протесті 21 квітня» (ст. 20.2 КоАП). Пізніше силовики попросили привезти редакційне завдання, з яким Коростельов працював на акції.

«Після цього вони обіцяють відпустити його без протоколу. У поліції Коростельова показали два відео з акції 21 квітня: на одному знятий невідомий молодий чоловік у чорному светрі, і це, як стверджують поліцейські, Коростельов; на другому – дійсно Коростельов в зеленому жилеті з написом "Преса" та з мікрофоном "Дождя"», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє канал, 21 квітня в Росії пройшли акції з вимогою допустити лікаря до Олексія Навального, який знаходиться в обласній лікарні для ув'язнених на території ІК-3 у Володимирській області. У Москві під час протестів майже нікого не затримали, але через кілька днів поліція почала приходити додому до учасників акцій і складати на них адміністративні протоколи.

Нагадаємо, у  серпні 2020 року Навального отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок». Його відправили на лікування до Німеччини, він пробув у комі 18 днів.

Політик повернувся в Росію 17 січня 2021 року. Вже в аеропорту його затримали у справі «Ів Роше» і заарештували на 30 діб, тому що він не відзначався у слідчих, як того вимагає умовний термін, в той час як був на лікуванні в Німеччині.

2 лютого суд замінив Навальному умовний термін на реальний. З урахуванням домашнього арешту він має провести в колонії загального режиму 2 роки і 6,5 місяця. Навальний відбуває термін в Покрові Володимирської області РФ.

25 березня адвокат Навального розповіла, що у того погіршилося здоров'я – віднімається нога. До нього не допустили лікарів, яким він довіряє.

31 березня Олексій Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього перевіреного лікаря. Він скаржиться на болі в спині і нозі, оніміння частини ноги. 5 квітня Навальний повідомив, що у нього сильний кашель і висока температура 38,1, а трьох людей, з якими він контактував, госпіталізували з туберкульозом. Навального тимчасово перевели в медчастину. 23 квітня Олексій Навальний оголосив, що припиняє голодування.

Фото: Дождь

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY