detector.media
26.04.2021 18:56
«Телебачення Торонто» показало проєкт «Звуки Чорнобиля»
«Телебачення Торонто» показало проєкт «Звуки Чорнобиля»
Це проєкт, який об'єднав українських та міжнародних музикантів заради культурного переосмислення Чорнобильської трагедії.

З 24 квітня на ютуб-каналі «Телебачення Торонто» можна подивитись документальну стрічку «Звуки Чорнобиля», яка відкриває лаштунки створення однойменного альбому. Про це повідомляє пресслужба «Телебачення Торонто».

«Звуки Чорнобиля» — проєкт, який об'єднав українських та міжнародних музикантів заради культурного переосмислення трагедії. Серед музикантів — GusGus, KAZKA, «Вагоновожатые», ATOMIC SIMAO, TELEPOPMUSIK, Bjarki, Dub FX, Сергій Міхалок, Олександр Чемеров, Стасік, KRUTЬ та інші.  

Особливістю проєкту є те, що в основу кожної композиції музикантів закладені характерні звуки для Чорнобильської зони відчуження: тріск дозиметра, скрип оглядового колеса, шум рудого лісу тощо. Навіть, звуки, що були записані всередині Чорнобильської АЕС.

«Музичний альбом Звуки Чорнобиля — це сучасне переосмислення відомої катастрофи музикантами, які у кожному треку з різних боків розповідають історії Чорнобиля», — каже Валерій Коршунов, арт-куратор проєкту, продюсер та автор аудіобібліотеки «Звуки Чорнобиля».

Проєкт втілила компанія Лавіна Концерт; до нього долучились Український Культурний Фонд, Міністерство культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля» та проєкт ARTEFACT.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY