detector.media
26.04.2021 18:16
У суді «Ланет» просив заборонити StarLightMedia розривати договір до завершення спору. Суд відмовив
У суді «Ланет» просив заборонити StarLightMedia розривати договір до завершення спору. Суд відмовив
Господарський суд міста Києва відмовив «Мережі Ланет» у задоволені заяви про забезпечення позову у справі проти StarLightMedia.

У цій заяві провайдер просив суд заборонити медіагрупі достроково розривати контракт в односторонньому порядку до винесення рішення у справі. Про це йдеться в ухвалі суду від 20 квітня.

У своїй ухвалі суд звертає увагу на те, що позивач називає середню кількість своїх абонентів 121  300 осіб. А також  підкреслює, що  припинення трансляції каналів медіагрупи (СТБ, ICTV, Новий канал, ОЦЕ (оце), М1, М2) «матиме значний негативний соціально-публічний ефект, оскільки значна частина абонентів позивача проживає в районах України, що межують з тимчасового окупованими районами України і ця частина абонентів втратить можливість перегляду програм українського телебачення».

«Розглянувши заяву ТОВ «Мережа Ланет», суд відзначає, що заявником жодними доказами не підтверджено середню кількість абонентів, яким надаються послуги з перегляду програм (програмна послуга), право на ретрансляцію яких ТОВ «Мережа Ланет» має на підставі договору, яка, за твердженнями заявника, становить 121  300 осіб. Також заявником не підтверджено факт надання ретрансляції програм (телеканалів): СТБ, ICTV, Новий канал, ОЦЕ (оце), М1, М2 абонентам, які проживають в районах України, що межують з тимчасового окупованими районами України, як і не підтверджено факт виконання зобов'язань перед абонентами щодо надання доступу до перегляду вказаних вище програм (телеканалів)», – йдеться в ухвалі.

Також на, думку суду, обраний позивачем спосіб забезпечення позову не співвідноситься з предметом позову.

Микола Фаєнгольд, керівник дивізіону PayTV&Digital StarLightMedia, коментуючи ухвалу суду, зазначив: «Вкотре дивують мотиви цього бізнес-спору. Спочатку представники «Ланету» публічно заявляють, що відключать наші телеканали та не зазнають суттєвих втрат, у той же час просять суд змусити нас не розривати договір та рахують значні невідворотні збитки. На мою думку бізнес не повинен йти у популізм та голосні публічні заяви, ми всі зацікавлені в співпраці та адекватних діях один одного».

У коментарі «Детектор медіа» власник «Мережі Ланет» Віктор Мазур зазначив, що оскаржувати згадану ухвалу не планує: «Ні оскаржувати не будемо. Ви почитайте цю ухвалу. Її без сліз неможливо читати. Половина ухвали присвячена описки ,якої допустився суд і далі як героїчно цю описку суд ухвалою виправляє. Подаючи в суд ми знали проти кого подаємо,тому  нічого дивного в ухвалі не побачили».

Нагадаємо, «Мережа Ланет» подала позов до ТОВ «Старлайт Діджитал» (StarLightMedia), і судове засідання призначене на 11 травня. Провайдер просить суд визнати недійсним пункт договору про розірвання угоди в односторонньому порядку. Свої збитки він оцінює у 15 млн грн.

Фото: Rae Allen/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY