detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
26.04.2021 16:37
Oll.tv придбав права на серіали HBO, FOX, ВВС, Sony тощо через російську Amediateka (ДОПОВНЕНО)
Oll.tv придбав права на серіали HBO, FOX, ВВС, Sony тощо через російську Amediateka (ДОПОВНЕНО)
Контент Amediateka буде ексклюзивно доступний для Oll.tv та платформ-партнерів.

З 1 травня бібліотека фільмів і серіалів російської компанії Amediateka буде доступною в Україні ексклюзивно для абонентів Oll.tv. Про це повідомляє пресслужба медіагрупи.

У каталог Amediateka входять фільмів та серіалів від студій HBO, FOX, Showtime, Starz, BBC, ABC Studios, Sony Pictures. Серед них «Гра престолів», «Клан Сопрано», «Новий Папа», «Секс і місто», «Справжній детектив», так і новинки 2020 та 2021 років – «Відіграти назад», «Неймовірні», «Ваша честь».

Amediateka має права на згаданий контент на території України. Як розказала у коментарі «Детектор медіа» Юлія Трибушна, директорка Oll.tv, компанія свого часу купила мультинаціональні права.

«Це – звичайна практика, так роблять різні гравці ринку: Амедіа, IVI, More, Мегого, напевно теж купує відразу на Росію, Україну та інші території. Ми працюємо тільки на ринку України і тому частина контенту ми пропонуємо нашому глядачеві безпосередньо, а частина - надаючи доступ до Amediateka і IVI. При цьому ніякого забороненого в Україні російського контенту у нас немає і не буде - ми єдині на ринку ОТТ діємо  суворо у межах отриманої української ліцензії», – сказала у коментарі «Детектор медіа» Юлія. Нагадаємо, Oll.tv став першим та поки що єдиним ліцензованим ОТТ-провайдером.

На Oll.tv виходитимуть прем'єри серіалів згаданих компаній одночасно з усім світом. 1 травня відбудеться прем'єра науково-фантастичного серіалу від студії Sky «Інтергалактик» – історія про банду жінок-ув’язнених, що вкрали космічний корабель. Каталог буде доступним у HD якості в тарифах oll inclusive без додаткової оплати.

Окрім Oll.tv бібліотека фільмів та серіалів Amediateka буде доступною на партнерських платформах сервісу Vodafone TV та «Інтерактивне TV» від «Укртелеком».

Раніше контент, на який права має, був доступний і на інших українських ОТТ-сервісах (наприклад, Megogo, Sweet.tv).

Як розказав у коментарі «Детектор медіа» директор зі стратегічного розвику Megogo Іван Шестаков, раніше задля показу серіалів Amediateka Megogo купував субліцензію у «Медіа Група Україна»: «Яким належали й продовжують належати права на показ цього контенту».

Нагадаємо, у квітні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення телеканали з латвійськими ліцензіями A Classic, A First International та A Premier. Ці три канали ґрунтуються на контенті російської Amediateka.

Ілюстрація: пресслужба «Медіа Група Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY