detector.media
26.04.2021 16:19
«Наукова спільнота стала сильнішою». Кива під наглядом невідомих чоловіків у чорному захистив дисертацію (ВІДЕО)
«Наукова спільнота стала сильнішою». Кива під наглядом невідомих чоловіків у чорному захистив дисертацію (ВІДЕО)
На думку Киви, після його захисту «наукова спільнота стала сильнішою».

Нардеп від «ОПЗЖ» Ілля Кива під наглядом невідомих чоловіків у чорному одязі, які відмовились представитись, захистив кандидатську дисертацію «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Про це повідомляє Українська правда.

Захист кандидатської дисертації Киви в сфері державного управління успішно пройшов в Інституті підготовки кадрів. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти. Захист тривав з 10 до 13 години.

Троє чоловіків у чорному одязі, які відмовлялися представлятись і пояснювати, на кого вони працюють, блокували вхід до аудиторії, у якій Кива захищав кандидатську дисертацію.

На прохання журналістки УП чоловіки відмовились представлятись і показувати посвідчення. На запитання журналістів, хто ці чоловіки в чорному, Ілля Кива відповів: «Студенти чи може аспіранти».

Ці ж чоловіки супроводжували Киву у вбиральню і оберігали його від журналістів. В Інституті підготовки кадрів відмовилися від пояснень.

Згідно із законодавством, наукові ступені доктора і кандидата наук присуджують спеціалізовані вчені ради за результатами прилюдного захисту дисертацій. Міносвіти затверджує такі рішення і видає дипломи доктора та кандидата наук. 

Вийшовши з аудиторії після захисту, Кива подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж. На думку Киви, «сьогодні наукова спільнота стала сильнішою». 

Варто додати, що журналістів низки українських медіа не пустили на захист дисертації Киви. Про це «Детектору медіа» повідомив журналіст Bihus.info Данило Мокрик.

«Низку журналістів не пускають на захист дисертації. Зараз я перебуваю в приміщенні Інституту на сходах. Перед нами стоїть особа, яка о 9:20 відмовлялася пускати нас в приміщенні й представлялася працівником поліції, показувала жетон. Зараз відмовляється комунікувати взагалі», – розповів Мокрик.

Журналістам повідомили, що до зали пускали лише акредитованих представників ЗМІ, мотивуючи це «карантинними обмеженнями». Їм також сказали, що акредитацію проводили помічники чи пресслужба Іллі Киви.

Данило Мокрик уже написав заяву про перешкоджання (за ст. 171 ККУ) до поліції. Окрім Мокрика, до зали не пускали журналістів 5 каналу, 24 каналу, «Української правди», «Радіо Свобода», «Наразі.Медіа». Натомість на захист дисертації пустили «Перший незалежний», NewsOne та знімальну групу ТСН.

4 лютого 2021 року в кулуарах Верховної Ради н Ілля Кива обматюкав журналіста Данила Мокрика, який запитав у нього про відмивання грошей через конвертаційні центри.

11 лютого редакція Bihus.info поскаржилася поліції, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації на Киву.

Парламентський Комітет повідомив, що не знайшов правових підстав для покарання Іллі Киви. Комітет обмежився нагадуванням Киві про необхідність дотримання норм моралі та поваги до оточуючих.

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY