detector.media
23.04.2021 21:35
Мовний омбудсмен пропонує позбавляти мандатів депутатів, які порушують закон про мову
Мовний омбудсмен пропонує позбавляти мандатів депутатів, які порушують закон про мову
Використовуючи недержавну мову під час офіційного спілкування депутати порушують статтю 12 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та депутатську присягу.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь хоче позбавляти мандатів народних депутатів, які порушують мовний закон. Про це повідомила пресслужба омбудсмена у Facebook 23 квітня.

Тарас Кремінь підкреслив, що, використовуючи недержавну мову під час виконання службових обов’язків, у тому числі під час засідань, заходів, зустрічей та робочого спілкування, депутати порушують не лише статтю 12 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а й депутатську присягу.

«У зв'язку з цим ми будемо звертатися до відповідних політичних сил із вимогою позбавити депутатських мандатів представників, які систематично порушують норми закону і присягу», – заявив мовний обмудсмен.

Він зазначив, що під час засідання Харківського міськради 21 квітня мовний закон порушив секретар ради, ряд депутатів і чиновників виконкому.

«Це вже не перший сигнал про те, що місцеві депутати систематично порушують мовне законодавство. Чергова скарга, яка надійшла на нашу адресу, також не залишиться без уваги. Будуть вжиті всі можливі заходи реагування, передбачені законом», – зазначив Кремінь.

Нагадаємо, за I квартал 2021 року мовний омбудсмен отримав 1129 повідомлень про порушення закону про мову.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY