detector.media
23.04.2021 14:18
«Інтер» покаже цикл документальних сюжетів про аварію на Чорнобильській АЕС
«Інтер» покаже цикл документальних сюжетів про аварію на Чорнобильській АЕС
У межах спецпроєкту канал розповість – як склалася доля ліквідаторів аварії, чим зараз живе Чорнобиль, які інноваційні проєкти планують незабаром реалізувати в зоні відчуження тощо.

Телеканал «Інтер» з 26 по 30 квітня в програмі «Ранок з Інтером» покаже цикл документальних сюжетів, присвячених 35-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Про це канал повідомив 23 квітня.

У межах спецпроєкту канал розповість – як склалася доля ліквідаторів аварії, чим зараз живе Чорнобиль, які інноваційні проєкти планують незабаром реалізувати в зоні відчуження тощо.

Спєцпроєкт знімали в Чорнобилі, Прип'яті, Славутичі, Києві і Лос-Анджелесі.

Автори циклу побували в Чорнобилі та провели день з одним з жителів міста; відвідали саму Чорнобильську атомну електростанцію, пройшли через так званий «золотий коридор», що з'єднує всі енергоблоки; побували всередині третього енергоблоку; побачили новий конфайнмент, який накрив застарілий саркофаг разом зі зруйнованим четвертим енергоблоком.

«Окремий сюжет буде про фільми, присвячені Чорнобильській катастрофі. Автори проєкту побували в місцях зйомок і поспілкувалися з акторами і творцями цих картин. Вони розкажуть і покажуть, де і як знімався серіал "Метелики", прем'єра якого відбулася в 2013 році на "Інтері", драма "Земля забуття" з Ольгою Куриленко у головній ролі. А ще телеглядачів чекають ексклюзивні коментарі акторів і творців гучного британо-американського серіалу "Чорнобиль"», – йдеться в описі.

Режисер і оператор проєкту – Олесь Середіцкій жив в Прип'яті, коли трапився вибух на Чорнобильській АЕС, йому було 6 років, пізніше його родина переїхала в Славутич. Журналіст проєкту – Денис Кушнарьов народився за місяць після аварії, у пологовий будинок, де лежала його мама, тоді привозили вагітних жінок з Прип'яті.

Нагадаємо, на 21 квітня 2021 року на медіасервісі Megogo з'явився документальний аудіосеріал «Прип’ять» до 35-ї річниці пам’яті катастрофи на Чорнобильській АЕС.

З 21 квітня на YouTube каналу «Україна» виходить спецпроєкт до «Вартові мирного атома». Він складається з п’яти коротких інтерв’ю з вченими про наслідки аварії, сучасний стан зони відчуження, міфи та факти про радіацію і атомну енергетику.

Суспільні телеканали «UA: Перший» та «UA: Культура» 24, 25 та 26 квітня покажуть тематичні художні фільми, документальні проєкти та програми до 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Телеканал Kyiv.Live 26 квітня о 18:00 покаже прем’єру власного документального проєкту «Чорнобиль: повернення додому».

Телеканал «Україна 24» 26 квітня покаже спецпроєкт до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, у межах якого вестиме пряме мовлення з місця подій, відтворюючи хронологію трагедії. Ведучі Алла Щоличева та Олег Білецький вестимуть ефір з виїзної студії біля саркофага у Чорнобилі. З Прип'яті в ефір вийде ведуча Лейла Мамедова.

Фото: Інтер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY