detector.media
23.04.2021 13:10
Україна заборонила в'їзд відомому російському блогеру
Україна заборонила в'їзд відомому російському блогеру
За даними джерела Української правди, йдеться про блогера Сергія Пинзаря.

Україна заборонила в'їзд відомому російському блогеру на три роки через незаконні відвідини окупованого Криму. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

Росіянин прибув до Чорноморського порту теплоходом з Туреччини напередодні ввечері. Чоловік виявився відомим російським блогером, що брав участь у популярних реаліті-шоу «Дом-2» та «Весільний розмір 2».

За даними джерела Української правди, йдеться про Сергія Пинзаря.

Під час бесіди з прикордонниками росіянин підтвердив факт перебування на тимчасово окупованій території Криму у 2016 році, та повідомив, що на півострів потрапив поромним сполученням через закритий пункт пропуску «Керч».

За порушення українського законодавства росіянину заборонили в’їзд в Україну терміном на три роки.

У березні 2021 року Україна порушила кримінальну справу проти 23 російських артистів, які незаконно відвідували тимчасово окупований Крим у 2018 році та виступали на відкритті Керченського мосту.

У лютому 2021 року Україна на три роки заборонили в'їзд російському актору Артему Черненку. Зокрема, актор у червні 2017 року незаконно відвідував тимчасово окупований Крим.

Раніше до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України, потрапили двоє акторів з російського фільму про окупацію Криму.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. 26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У 2015 році Міністерство культури ініціювало створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

Фото: пресслужба ДПСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY