detector.media
23.04.2021 10:18
Kyiv.Live покаже власний документальний проєкт про Чорнобиль
Kyiv.Live покаже власний документальний проєкт про Чорнобиль
Канал також готує низку ефірних подій про Чорнобильську катастрофу.

Телеканал Kyiv.Live 26 квітня о 18:00 покаже прем’єру власного документального проєкту «Чорнобиль: повернення додому». Про це канал повідомив 23 квітня.

Авторкою документального проєкту стала журналістка Kyiv.Live Валерія Лобач.

«Разом зі знімальною групою телеканалу на місце подій повернеться троє людей, які жили в Прип'яті до аварії. Туристи і дослідники приїжджають сюди, щоб побачити місто-привид. А для героїв проєкту це – шлях додому. Як вони жили до аварії? Де були в момент вибуху і що пам'ятають про той день? У кожного в пам'яті - своя історія і своя картинка подій, яка відрізняється від гучних фільмів і статей у підручниках», – йдеться в повідомленні.

Героями проєкту стали Олексій Бреус, який працював інженером на Чорнобильській АЕС і був останнім, хто натискав кнопку на пульті управління 4 блоком; Інна Фірман, якій тоді було 13 років, а під час евакуації вона загубила батьків; Наталія Полив'яна, яка за декілька днів до вибуху народила малюка.

Крім того, Kyiv.Live до 35-річчя Чорнобильської катастрофи готує низку ефірних подій про трагедію на ЧАЕС, жертв катастрофи та рятівників.

Нагадаємо, на 21 квітня 2021 року на медіасервісі Megogo з'явився документальний аудіосеріал «Прип’ять» до 35-ї річниці пам’яті катастрофи на Чорнобильській АЕС.

З 21 квітня на YouTube каналу «Україна» виходить спецпроєкт до «Вартові мирного атома». Він складається з п’яти коротких інтерв’ю з вченими про наслідки аварії, сучасний стан зони відчуження, міфи та факти про радіацію і атомну енергетику.

Суспільні телеканали «UA: Перший» та «UA: Культура» 24, 25 та 26 квітня покажуть тематичні художні фільми, документальні проєкти та програми до 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Фото: Kyiv.Live

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY