detector.media
22.04.2021 13:31
У Києві напали на знімальну групу столичного телеканалу
У Києві напали на знімальну групу столичного телеканалу
Правоохоронці відкрили провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів.

У Києві, біля станції метро «Осокорки», 22 квітня напали на знімальну групу столичного телеканалу. Невідомий спровокував конфлікт та намагався вирвати мікрофон у журналістки. Про це повідомила поліція Києва.

«До київської поліції надійшло повідомлення про перешкоджання журналістській діяльності поблизу станції метро "Осокорки". На виклик виїхали наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група. На місці поліцейські з’ясували, що під час проведення зйомок невідомий спровокував конфлікт із працівниками телеканалу та намагався вирвати мікрофон у журналістки. Своїми діями правопорушник перешкоджав проведенню зйомки, наразі його розшукують правоохоронці», – йдеться в повідомленні.

Дізнавачі відкрили кримінальне провадження за фактом нападу. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до чотирьох років обмеження волі.

«Детектор медіа» намагається з’ясувати, про який канал йдеться.

Нагадаємо, Інститут масової інформації за перший квартал 2021 року зафіксував в Україні 50 випадків порушень свободи слова. Найбільше порушень у першому кварталі цього року було зафіксовано у категорії «перешкоджання законній журналістській діяльності». У той же час, порівняно з 2020 роком, зросла кількість побиттів.
Фото: Слово і діло
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY