detector.media
21.04.2021 18:40
На Megogo з'явився документальний аудіосеріал «Прип’ять»
На Megogo з'явився документальний аудіосеріал «Прип’ять»
Шість епізодів із дев’ятьма реальними героями повертатимуть слухача у минуле й розповідатимуть свої особисті історії про місто Прип’ять.

На медіасервісі Megogo 21 квітня з'явився документальний аудіосеріал «Прип’ять» до 35-ї річниці пам’яті катастрофи на Чорнобильській АЕС. Про це повідомила пресслужба.

Шість епізодів із дев’ятьма реальними героями повертатимуть слухача у минуле й розповідатимуть свої особисті історії про місто Прип’ять.

Над продуктом працювала команда Megogo Audio. Для створення аудіосеріалу команда знайшла та поспілкувалися із жителями Прип’яті.

Серед них: діджей палацу культури «Енергетик», бібліотекарка, працівниця школи, інженери ЧАЕС та інші. Кожен епізод – життєвий етап героя: приїзд до міста, життя у Прип’яті, роль Чорнобильської станції, день напередодні та під час аварії, евакуація. 

Режисером аудіосеріалу став Дмитро Левицький – автор театральних п’єс та засновник проєкту аудіопрогулянок, а над звуковим оформленням проекту працювали звукорежисери Василь Явтушенко і Ася Федоськіна із 4Ears Sound Production та композитор Володимир Бабушкін.

Серед героїв аудіосеріалу: Валентина Ретунська, яка працювала на ЧАЕС, активістка чорнобильського руху; Олександр Демідов, в минулому діджей в палацу культури «Енергетик» Прип’яті;  Ольга Палій, яка працювала бібліотекаркою у Прип’яті; сестри Наталія Борисова та Тетяна Бутевич, Наталія працювала в школі, а Тетяна – у військторзі в Прип’яті; Валентина Паденок, була старшим інженером на експлуатації реакторного цеху №1 ЧАЕС; Ольга Зеленцова, працювала в будівельній організації на ЧАЕС; Дмитро Небожченко, працював інженером на ЧАЕС; Борис Лукашенко, колишній керівник відділу капітального будівництва ЧАЕС.

Аудіосеріал «Прип’ять» став першим аудіопроєктом, що доступний на Smart TV (розділ «Серіали») та веб-версії Megogo за посиланням.

Нагадаємо, телеканал СТБ покаже фільм «Метелики» в день 35-х роковин Чорнобильської трагедії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY