detector.media
21.04.2021 16:58
Протести на Банковій: апеляційний суд скасував домашній арешт Ратушного
Протести на Банковій: апеляційний суд скасував домашній арешт Ратушного
Романа Ратушного звинувачували у причетності до заворушень під Офісом президента 20 березня.

У середу, 21 квітня, суддя Київського апеляційного суду Тетяна Фрич задовольнила апеляційну скаргу голови ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного та скасувала його запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Під час розгляду скарги адвокат Ратушного Євгенія Закревська вказала на ознаки його непричетності до правопорушень, які йому інкримінують, і зачитала перелік з понад 10 людей, готових взяти активіста на поруки.

Серед них: народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин, член цієї ж партії Сергій Притула, співкоординаторка ГО «Захистимо Протасів Яр» Юлія Бартле, поет і журналіст Дмитро Лазуткін, краєзнавець Олександр Михайлик.

Прокуратура заперечувала проти перегляду запобіжного заходу, наполягаючи на тому, що рішення Печерського районного суду, за яким Ратушний мав цілодобово перебувати вдома і носити електронний браслет, було законним. Зрештою суддя скасувала постанову суду першої інстанції. Відтак наразі йому не обрано запобіжний захід.

Голову ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Ратушного звинувачують у причетності до подій під Офісом президента 20 березня, коли учасники мітингу на підтримку Сергія Стерненка розмалювали графіті фасад Офісу президента та пошкодили двері та фасад будинку.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував змонтоване відео з учасниками акції під Офісом президента. На відео зазначені імена осіб, які нібито присутні на кадрах, зокрема, чоловік у балаклаві з закритим обличчям названий Романом Ратушним.

Ратушний заперечив свою причетність до протиправних дій та вимагав від заступника міністра вибачень та спростування.

29 березня Печерський суд Києва відправив Ратушного під цілодобовий домашній арешт.

Перед цим аналогічне рішення суду було винесене щодо двох інших підозрюваних – ветерана Влада Сорда (Владислава Гранецького-Стафійчука) та Євгена Строканя. 

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY